INSIDER

Visszakacsint a kánikula! El sem hiszed, milyen erővel tér vissza a nyár

Többé nem sötétedik el felettünk az ég, brutális erővel tér vissza a nyár. Az időjárás végre jóra fordul, maradhat a strandpapucs, de némi meglepetésre számítani kell.
  • Szerző: Ripost

Újra beköszönt a kánikula, de az időjárás lépcsőzetesen tér csak vissza a tikkasztó melegbe. Szeles, napfényes napokkal fordulunk vissza a júniusi jóidőbe. A napos-gomolyfelhős idő néhány napig még velünk marad, de megvastagodott felhőtakarótól elbúcsúzhatunk. A vasárnapra ígért viharos szél izmosan köszönt be a hét utolsó napján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vasárnap reggel délen és keleten még lehetnek záporok, zivatarok, majd délelőtt már csak északon alakulhat ki egy-egy rövid zápor. Az időjárás délután már sokkal jobb képet fog festeni: mindenütt sok napsütésre van kilátás, számottevő csapadék nem várható. – írja az Időkép. Sokfelé erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél. A hőmérséklet 21-26 fok között fog alakulni a legmelegebb órákban.

időjárás

Fotó: illusztráció/pixabay.com

Hétfőn marad a vasárnapi idő. A napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de jelentéktelen záporok csak keleten, északkeleten fordulhatnak elő. A szél még többfelé erős lesz. A friss reggelt követően napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Keddtől újra beköszönt az igazi jó idő! Jön a sok napsütéssel kecsegtet, amit főként fátyol- és gomolyfelhők zavarhatnak, de számottevő csapadék nem várható. Főként keleten még élénk lehet az északias szél. A hőmérséklet 25-30 fokig emelkedik.

Szerdán és csütörtökön országszerte napos, meleg időben lesz részünk. A kánikula izmosan indul: nagy területen már 30 fok fölé emelkednek a maximumok. Csapadék nem várható, de keleten még időnként élénk lökések kísérhetik az északi irányú szelet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?