INSIDER

Játékos sportbemutatóra várják a cukorbetegeket szombaton

A koronavírus-járvány lecsengése óta először tartanak országos rendezvényt a cukorbetegek számára. Az FTC sporttelepén többek között futsalkupa és különféle érdekes programok várják az érdeklődőket június 12-én tíz órától.
  • Szerző: Ripost

Nem mindennapi esemény várja a sportszerető cukorbetegeket június 12-én délelőtt Budapesten, az FTC Sporttelepén, a Kismartoni út 4. szám alatt. A Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a DiaEuro SE – a magyar cukorbeteg futsalválogatott szervezője – ugyanis hagyományteremtő szándékkal megrendezi az I. DiabKupa és Sportágbemutatót.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az érdeklődőket délelőtt 10-től különböző játékos sportversenyek, sportágbemutató, futsalkupa, előadások, kvízek és sok más izgalmas program várja.

A rendezvény gyerekbarát, amit jól mutat, hogy a szervezők nagyon sok gyerekfoglalkozással készülnek, lesznek akadályversenynek, mesesarok és még csillámtetkó is.

Fotó: Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott Facebook oldala

Nem csak a látogatói táskában rejtenek el finom kóstolókat, de a kiállítók standján is kóstolható lesz saláta, pizza és például teljes kiőrlésű tészta is. A büfében hideg- és meleg étel, fagyi és isteni jegeskávé kapható!

A jelenlegi szabályok szerint maszkra és védettségi igazolványra csak az Arénában és a benti helyiségekben van szükség, ám mindenkitől azt kérik, hogy egymás egészsége védelmében mindenki tartsa be a higiénés szabályokat és a távolságot.

A rendezvény ingyenes, azonban csak az első 500 főt tudják beengedni, így érdemes korán érkezni.

A Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott Facebook oldalán az eseménnyel kapcsolatban az szerepel: akik regisztrálnak az eseményre látogatói csomagot kapnak a bejáratnál.

A sportnap meghívott vendégei között olyan ismert cukorbetegek sportolók lesznek, akik példát mutathatnak a fiataloknak személyes eredményeik által, megoszthatják tapasztalataikat. Mint például Faludy András többszörös magyar bajnok kajakozó, Ferjancsik Domonkos olimpikon, világ- és Európa-bajnok kardvívó, illetve Hevesi Tamás pro licences futballedző.

Hevesi Tamás futsaledző és énekes (Fotó: Facebook)

A cukorbetegség nem akadály

Magyarországon több mint 1,1 millió felnőtt és több mint 5 ezer gyermek él cukorbetegséggel. A sportnap célja, hogy ők és családjaik egy játékos sportesemény keretében találkozzanak egymással, kikapcsolódhassanak. A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a cukorbetegség nem akadály, megfelelő kezelés mellett a diabétesszel élők is teljes életet élhetnek, a sportban pedig kiemelkedő eredményeket érhetnek el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?