INSIDER

Hoppá: Ezt mondta a magyar filmesekről Jamie Lee Curtis

A 62 éves színésznő igazán elismerően nyilatkozott a magyar filmesekről, szerinte a világ élvonalában vannak.

Egy hónapig forgatott hazánkban a legendás sikolykirálynő, Jamie Lee Curtis. A magyar gyökerekkel büszkélkedő színésznőt nem csak hazánk, de a filmes szakembereink is lenyűgözték, amiről elismerően nyilatkozott az angol nyelvű Reporter Budapest nevű oldalnak. A sztár a Borderlands nevű számítógépes játék élő szereplős változatát forgatta nálunk és ennek apropóján dicsérte a filmeseket.

Fotó: AFP

„Nagyon izgalmas számomra, hogy mennyi filmet gyártanak és fognak a jövőben. Az ORIGO stúdiók hatalmasok és modernek, talán az egyik legmodernebbek a világon. Számomra hatalmas öröm, hogy a filmipar kilépett a hollywoodi keretekből és Kelet-Európába is jönnek forgatni. A filmes cégek kezdenek rájönni, hogy nem csak jó stúdiók vannak errefelé, hanem kiváló szakemberek is. Jó érzés, hogy ennek az egyre nagyobb filmes közösségnek tagja lehetek. A magyar filmesek büszkék lehetnek arra, hogy milyen nagyszerű stúdiói és technikusai vannak, akiket ez az ország nevelt ki és már a nemzetközi színtéren is letették a kézjegyüket” – árulta el a lapnak a színésznő, kinek szavait a Metropol is idézte.

A Lionsgate stúdió a jövő év egyik legnagyobb dobásának szánja a Borderlands című akció-sci-fit, amit a horrorfilmeket rendező Eli Roth készített. A videójáték adaptációban Curtis mellett a kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchett, a Jumanjiból ismert Kevin Hart és Jack Black, illetve a kilencvenes évek egyik legszexibb színésznője, Gina Gershon is szerepel. A premier jövőre várható.

Szabadnapjain rengeteg helyen tiszteletét tette a 62 éves sztár, többek között ellátogatott a Dohány utcai Zsinagógába, járt a Parlament előtti Cipők a Duna-parton nevű Holokauszt emlékmű előtt, továbbá Mátészalkán is, ahonnan nagyszülei Amerikába vándoroltak – édesapja, a legendás Tony Curtis Bronxban született, ugyanakkor élete során szintén sokszor járt hazánkban.

„Büszke vagyok arra, hogy a magyar őseim földjén lehetek” – írta a sztár az instagram oldalán.

Jamie Lee Curtis sztárallűröktől mentesen járta a utcákat, bárki összefuthatott vele a Váci utcában vagy akár a Burger King teraszán is.

Fotó: Instagram

A sztárnak 2018-ban új lendületet vett a karrierje a legújabb Halloween filmnek köszönhetően, majd egy évvel később Daniel Craig mellett játszott az utóbbi évtized egyik legjobb krimijében, a Tőrbe ejtve című filmben. Curtis életművét idén a Velencei Filmfesztiválon ismerik el, majd siet vissza Amerikába, ugyanis októberben újra indul a kaszabolás: a Halloween Kills című filmeben menekülhet a szinti zenére gyilkoló melós ruhás testvére, Michael Myers elől.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?