INSIDER

Jakab Péter havonta több mint hatmilliós tiszteletdíjat és juttatást kap az adófizetők pénzéből

Bár parizerrel kampányol, Jakabot többmilliós fizetése mellett sofőr furikázza, luxusirodát és a főváros elitnegyedeiben elhelyezkedő lakást bérelhet, de akár milliókat szánhat bizalmasainak kifizetésére.
  • Szerző: Ripost

A hatmilliós Jakab Péter fura képet próbált lefesteni magáról: parizert evett piros arannyal, paprikás krumplit evett gyermekeivel, mint a nép egyszerű gyermeke. Az Origo azonban összesítette a Jobbik pártelnökének tiszteletdíjait és juttatásait, ebből pedig az derül ki, hogy Jakabnak havonta megközelítőleg 6,2 millió forintnyi tiszteletdíj és juttatás jár.

A hatmilliós Jakab, aki parizerrel pózol

A hatmilliós Jakab, aki parizerrel pózol

Álomfizetés, sofőr, luxusautó

Március elsejétől a frakcióvezetők, a parlamenti alelnök és a háznagy bére több mint 214 ezer forinttal növekszik, egységesen 2 millió 421 ezer forintot kapnak. Mivel a baloldali politikus a Jobbik képviselőcsoportját irányítja, így rá is vonatkozik a fizetésemelés. Az álomfizetéshez egy prémiumkategóriás autó is jár: a pártelnököt egy Škoda Octaviával furikázza sofőrje. A járművet egyébként a Porsche Hungária Kft.-től lízingeli neki a Jobbik-frakció.

Jakab bátran válogathat a luxusirodák közül, hiszen a 847 560 forintos keretéből bőven kijön Budapest bármelyik részén, akár a legfrekventáltabb, belső kerületekben is egy luxuskategóriás iroda. Különösebb megrázkódtatás nélkül kibérelhetne egy, a Rózsadomb alján lévő 140 négyzetméteres, négy külön bejáratú, art-deco stílusban berendezett irodát. De ha kedve támad, akkor a Krisztina téri templom szomszédságában lévő luxus bérirodaházba is beköltözhetne stábjával.

Szintén kiváltságos helyzetben van a fővárosi lakások tekintetében, budapesti lakhatására havi 423 780 forintot költhet el. Ilyen árkategóriában a Halászbástya közelében 130 négyzetméteres, 3 szobás lakást lehet kivenni a Donáti utcában, kilátással a Parlamentre. De kijönne egy olyan ingatlan is, amely egy 1891-ben Hauszmann Alajos tervei alapján épült házban található, és amelyik műemlékvédelem alatt áll.

Nincs vége a sornak, hiszen az álomfizetés, a sofőr, az irodabérlés és a fővárosi lakáshasználat mellett még saját hátországát is építheti a baloldali pártelnök, természetesen közpénzből. Nem is kevésből, havonta 2 421 600 forintért vehet fel alkalmazottakat, titkárnőket, azaz adhat munkát barátainak, ismerőseinek.

A magát puritánnak beállító Jakab Péter havonta legalább 2,4 millió forintot visz haza, saját sofőrrel jár, 847 ezer forintért bérelhet irodát és közel félmillió forintért ingatlant. Ennek ellenére a Jobbik elnöke mindenkivel próbálja elhitetni, hogy átlagember.

Jakab Péter kiflimorzsákkal próbálja eltakarni hatalmas vagyonát

Jakab Péter az elmúlt hetekben komoly arculatváltáson ment át. Folyamatosan próbálja elhitetni követőivel, hogy ő valójában átlagember, egy a nép soraiból. Ennek érdekében többek között olyan bejegyzéseket oszt meg közösségi oldalán, ahol parizerrel és száraz kiflivel pózol, vagy éppen Kádár Jánost utánozva paprikás krumplit eszik.

A baloldali politikus stratégiájában nincs semmi meglepő, a kommunista propaganda előszeretettel mutatta be a párt fontos embereit puritánokként, és ehhez a módszerhez nyúl Jakab is.

Az, hogy mennyire abszurd Jakab Péter mostani szerepjátéka, leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere minden nap látványosan kerékpárral érkezett munkába, majd kiderült, hogy egy sofőr szállítja, és csak akkor vált két kerékre, amikor megérkezik a propagandafotós és a baráti médiastáb.

Jakab többmilliós autóval és saját sofőrrel jár, 847 ezer forintot költhet irodabérlésre az adófizetők pénzéből, és közel félmillió forintért bérelhet magának lakást. A sofőrt a párt pénzéből finanszírozza, de saját maga is megtehetné ezt jelentős, 2,4 millió forintos fizetéséből anélkül, hogy emiatt le kellene mondania a párizsiról. Az autót, pontosabban egy Škoda Octaviát, a Jobbik elnöke a Porsche Hungária Kft.-től lízingeli. Erre pedig akkor derült fény, amikor a napokban Jakab nyíltan náci sofőrje összetörte a kocsit.

Korábban arról is írtunk, hogy milyen fényűző irodát lehet bérelni 847 ezer forintért például Budapest legelitebb környékén, a Rózsadombon, vagy éppen a Vár lábánál, a Krisztina téri templom szomszédságában.

Közel félmillió forintos ingatlant bérelhet a Jobbik elnöke

A havi 500 ezer forint az albérletpiacon óriási összegnek számít, Jakab Péter viszont havonta közel ennyit fizethet lakhatásért, hiszen az őt megillető juttatások alapján 426 ezer forintot költhet havonta budapesti hivatali lakás használatára, magyarul: ennyiért bérelhet ingatlant.

Ilyen árkategóriában az első kerületben, a Halászbástya közelében 130 négyzetméteres, 3 szobás lakást lehet kivenni a Donáti utcában, kilátással a Parlamentre. Szintén az első kerületi Döbrentei utcában 450 ezer forintért kínálnak egy valóban impozáns, 84 négyzetméteres háromszobás lakást, amely a leírás szerint 1891-ben Hauszmann Alajos tervei alapján épült, és ebben a házban élt Hauszmann édesanyja is, emellett pedig műemlékvédelem alatt álló épületről van szó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?