INSIDER

Izgalmas nap várható ma a Parlamentben – itt a menetrend

Az Országgyűlés ma fogadhatja el a kormány azon javaslatát, amely 2022. január 1-jéig meghosszabbítaná a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet.
  • Szerző: Ripost

A parlament őszi ülésszakának második ülése ma 13 órakor kezdődik. Először a közelmúltban elhunyt Pongrácz József korábbi MDF-es országgyűlési képviselőre emlékeznek, majd napirend előtti felszólalások következnek.

A napirend elfogadása után az interpellációk hangozhatnak el mintegy másfél órában, amit szavazások követnek. Ekkor várható döntés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbításáról, amit a kabinet korábban azzal indokolt, hogy csak így lehet hatékony és gyors válaszokat adni a járvány okozta nehézségekre. A kormány jelezte ugyanakkor, hogy a veszélyhelyzet a jövő évi határidő előtt is megszűnhet, ha azt a járványhelyzet lehetővé teszi.

A képviselők ezt követően dönthetnek a felsőoktatási intézmények versenyképességének növelését célzó kormányzati előterjesztésről is. Határozathozatal várható még a független Hadházy Ákos mentelmi ügyében, valamint elrendelhetik Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője tiszteletdíjának csökkentését is.

Az ülésnap azonnali kérdésekkel és válaszokkal ér véget.

A Ház kedden folytatja és jövő hétfőn fejezi be ülését – foglalja össze a parlamenti menetrendet az MTI.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?