Létrehozva: 2021.03.10.

Itt vannak a legfrissebb adatok, 1,1 millió embert beoltottak

Megérkeztek a legfrissebb járványügyi adatok, és az is kiderült: mára több mint egy millió ember megkapta már az oltást hazánkban.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 107 791 fő a beoltottak száma, ebből 317 906 fő már a második oltását is megkapta.

A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe. 5653 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 480 860 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavírus.gov.

Békéscsaba, 2021. március 7.
Somogyi Nóra ápoló beolt egy idõs férfit a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinájának elsõ adagjával a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának oltópontján Békéscsabán 2021. március 7-én.
MTI/Rosta Tibor

Elhunyt 179, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 325 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 340 844 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 123 691 főre emelkedett. 8348 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok többsége mától veszi át az AstraZeneca-vakcinát, és a feladatuk, hogy a praxisukban még nem beoltott regisztrált legidősebbek oltását végezzék vele.

Kiskunhalas, 2021. március 7.
Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház igazgatója átadja az oltást igazoló papírt egy páciensnek, miután beoltotta a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinájával a kórház egyik oltópontján 2021. március 7-én.
MTI/Máthé Zoltán

A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik. A múlt hétvégén elhalasztott 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon, az érintettek erre SMS-ben már megkapták a behívót.

Az operatív törzs és az oltási munkacsoport módosította az oltási stratégiát, hogy minél előbb minél több ember kapja meg az első oltását.

Az uniós beszerzésből 5 gyártótól várunk 24 millió adag vakcinát: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac, ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást Magyarországra. Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés vakcina érkezik és lassan, Magyarország mindent megtesz, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez. A nyugati vakcinákon túl 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát is lekötöttünk. A kínai Sinopharm oltóanyagból eddig 550 ezer adag vakcina érkezett, amellyel jelenleg is zajlik a regisztrált idősek oltása a háziorvosoknál. Az orosz vakcinát eddig a regisztrált 60 év felettiek oltására használták fel a megyei kórházak oltópontjain.

A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe. 5653 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 480 860 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 179 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 325 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 340 844 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 123 691 főre emelkedett. 8348 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok többsége mától veszi át az AstraZeneca-vakcinát, és a feladatuk, hogy a praxisukban még nem beoltott regisztrált legidősebbek oltását végezzék vele. A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik. A múlt hétvégén elhalasztott 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon, az érintettek erre SMS-ben már megkapták a behívót.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyul az eddigieknél. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány a korlátozások szigorításáról döntött, ezek hétfőtől léptek életbe. Most azért kell zárni, hogy minél hamarabb újra nyithasson az ország. A március 8-tól március 22-ig tartó két hétben életbe lépett újabb védelmi intézkedések a következők.

  • A maszkviselés a lakott területen belül valamennyi utcán, közterületen kötelező.
  • A másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter védőtávolságot kell tartani.
  • A munkavégzés lehetséges, de ahol lehet, otthoni munkavégzést javaslunk. Az államigazgatásban otthoni munkavégzés rendelhető el, kivéve a védekezésben közreműködők esetében.
  • Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben van este 8 óra és reggel 5 óra között. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Igazolásminta: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kijarasi-tilalom-alatti-munkavegzesrol-szolo-igazolas-letoltheto-igazolas-minta
  • Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Szoboszlai kezdett, de a Liverpool nem tudott csodát tenni az Európa-ligában

    origo.hu

    Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

    borsonline.hu

    Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

    hirtv.hu

    Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

    ripost.hu

    „A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

    hirtv.hu

    Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

    origo.hu

    Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

    ripost.hu

    Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    INSIDER

    Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

    INSIDER

    Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

    INSIDER

    Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

    INSIDER

    Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

    INSIDER

    Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

    INSIDER

    Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

    INSIDER

    Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

    INSIDER

    Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra