INSIDER

Itt vannak a friss adatok: nagyot nőtt az új fertőzöttek száma

Folyamatosan oltják az embereket Magyarországon, csak így állítható meg a járvány. Az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése miatt az Operatív Törzs újabb intézkedéseket hozott.
  • Szerző: Ripost

A hétvégi összesített adatok alapján a beoltottak száma 5 596 543 fő, közülük 5 374 864 fő már a második oltását is megkapta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

161 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 262 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 30 020 fő – írja a koronavírus.gov.hu.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 745 848 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 33 394 főre csökkent. 55 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarország a teljes átoltottságot tekintve továbbra is az elsők között van az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk az egyik legbiztonságosabb ország.

Az új, agresszív delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

Az Operatív Törzs a megelőzés érdekében Európában elsőként lehetővé teszi a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től. Továbbá a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni a háziorvosok, orvostanhallgatók segítségével. Az oltás beadása megtörténhet a háziorvosi rendelőben vagy az idős otthonában is.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Bővebben!

A kormány nemzeti konzultációt indított, amelyben kikéri a magyar emberek véleményét a járvány utáni életről, többek között a gazdaság újraindítását, a munkahelyek védelmét, és a családok további támogatását érintő kérdésekben. A konzultációs kérdőív online is kitölthető: ezen a linken!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?