INSIDER

Itt lesznek lezárások a hosszú hétvégén, ezeket a helyeket kerüld el

Autós felvonulás és bemutató, sőt a május 1. is fennakadásokat fog okozni a budapesti közlekedésben. A hosszú hétvégén emiatt nem érdemes kocsiba ülni.
  • Szerző: Ripost

Már pénteken is lesz olyan terület, ahová nem érdemes autóval indulni. Este 6-tól tilos lesz megállni a VI. kerületben az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között.

Szombaton reggel 8-tól lezárják a Bárczy István utcát a Deák Ferenc tér és a Városház utca között, míg vasárnap reggel 7 és este 9 között a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Károly körúton sem lehet majd közlekedni az Andrássy úttól az Astoria felé vezető szakaszon - írja a police.hu.

Hétfőn a többi közt lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, a Bajcsy-Zsilinszky utat a Podmaniczky utca és a Deák Ferenc tér között, a Gerlóczy utca, a Dob utca, a Király utca, a Dohány utca a Paulay Ede utca, a Nagymező utca, a Jókai utca, és a Wesselényi utca egy-egy szakaszát, a Jókai és Liszt Ferenc teret és a József Attila utcát.

Ezen a napon a sűrűbben közlekedő kisföldalatti az Opera és a Bajcsy-Zsilinszky út állomásokon megállás nélkül áthalad, illetve lezárhatják a Deák Ferenc téri állomást is. Az M2A pótlóbusz, a 47-es és 49-es villamos nem közlekedik hétfőn a lezárások miatt. Két szakaszon, megosztva szállít majd utasokat a 9-es, a 15-ös és 115-ös busz, de terelve közlekedik a 16-os és 105-ös busz, és rövidített útvonalon jár majd  a 70-es, a 74-es és a 78-as troli is. A részletekről a BKK oldalán tájékozódhatsz.

Még a bicikliseket is érintik a változások: vasárnap 10 órától kedd este 8 óráig nem lehet MOL BuBi kerékpárt bérelni és visszaadni az Andrássy út-Káldy Gyula utca, az Andrássy út-Nagymező utca, a Deák téri és az Erzsébet téri gyűjtőállomáson.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?