INSIDER

Itt az új piramisjáték: Keress pénzt a számítógépeddel

Add bérbe a géped tárhelyét, és több mint kétszeres haszonra tehetsz szert - ezt ígérik a szervezők, akik közül néhányat egyébként máris letartóztattak...
címkék:
  • Szerző: Ripost

Több országban betiltották, brutál nagy hasznot ígér, szinte a semmiért, futótűzként terjed, három betű, ám Magyarországon még nem tilos. Mi az?

Hát az MLM – multi-level marketing –, azaz a többszintű értékesítés.

Közismertebb nevén: piramisjáték.

A legújabb őrület Oroszországból indult világhódító útjára, és Magyarország ráharapott a „csalira”. A Kairos név minden bizonnyal sok embernek ismerős, hiszen aki pénzt ígér – szinte a semmiért –, annak a nevét megjegyezzük egy életre.

Add bérbe a géped tárhelyét és csatlakozz az internetre

– így lehetne összefoglalni röviden ennek a piramisjátéknak a lényegét. Mindössze egy feltételnek kell megfelelni: 10 órán keresztül csatlakozzon a számítógép az internethez.

Az ígéret csalogató

A legolcsóbb belépőcsomag ára 35 ezer forint, majd ezért naponta 15 gigabájt helyet adunk át napi 0,86 dollárért (230 forint). Természetesen, ha valaki ennél többre vágyik, akkor 760 ezer forintos csomagot is választhat, amiért 360 giga tárhelyet ad bérbe, s az ígéretek szerint napi 4500 forintnyi dollár üti a markát. Bármelyiket is nézzük, a hozam két és félszeres csak azért, hogy a gép nem használt memóriáját egy multicég rendelkezésére bocsássuk. Sőt, ha új belépőt keres az ember, akkor százalékot is kap a barát után – minden piramisjáték így indul...

Oroszországban már bedőlt a „helyi Kairos”

Az oroszországi leányvállalat vezetőit már letartóztatták, Litvániában, Észtországban, Szlovákiában és Törökországban pedig vizsgálat indult a cégek ellen. Így félő, hogy hamarosan a magyarországi leányvállalat kártyavárként dől majd össze – rengeteg károsultat hátrahagyva.

S. Erika szerint – aki maga is aktív tagja a Kairos rendszerének – a letartóztatás téves volt.

– Mi is megijedtünk, de utána kiderült, hogy csak egy konferencián tartottak bejelentés alapján ellenőrzést a hatóságok, és az egyik vezetőnél nagy értékben találtak dollárt. Ott 300 dollár fölött nem lehet valuta az embernél. Emiatt tartottak házkutatást, és tartóztattak le néhány embert, de házkutatás után szabadon engedték őket – árulta el a nő, aki azt állítja: a Kairos piramisjátéknak tűnik, de nem az.

 

 

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?