INSIDER

Itt a vége: már nem oktatja a homeopátiát a magyar egyetem!

Végre történt valami a homeopátiabotrány ügyében! Mint a Ripost megírta, az európai tudósok kimondták: semmi bizonyíték, hogy hatásos lenne a homeopátia, sőt káros is lehet.
  • Szerző: Ripost

Miközben orvosok százai ajánlgatják a kamugyógyszereket, a Magyar Orvosi Kamara még mindig hallgat, a patikák pedig tovább árulják sok pénzért a semmire sem jó színes cukorkákat. Most azonban kiderült: nem oktatják tovább a homeopátia tantárgyat a budapesti orvosi egyetemen!  A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán idén is meghirdették a Bevezetés a homeopátiába című tantárgyat.

- Az egyetem vezetése az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének állásfoglalását figyelembe véve úgy döntött, hogy a jövőben nem indítja el ezt a tárgyat, így már a 2017 őszi félévére meghirdetett kurzus sem folytatódik

– tájékoztatta Kele Tímea sajtóreferens a %%-ot, hozzátéve: a Semmelweis Egyetemen „az oktatás a bizonyítékokon alapuló tudományos megközelítésre épül”. Tehát az egyetemen úgy döntöttek, nem támogatják tovább a humbugot. Mikor lép vajon a Magyar Orvosi Kamara?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?