Létrehozva: 2021.10.15.

Itt a negyedik hullám – Ismét jelentősen nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma

Több mint 1000 új koronavírus fertőzöttet találtak hazánkban a tegnapi napon. A betegség következtében elhunytak száma is egyre növekszik.

1249 új koronavírus fertőzöttet igazoltak tegnap hazánkban. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 833 115 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 10 többségében idős, krónikus beteg. Az elhunytak száma 30 351 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 790 646 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 12 118 főre emelkedett. 800 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 124-en vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: Pixabay

A számok jól mutatják, hogy napról napra nő az új fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma. A súlyos megbetegedés ellen pedig csak az oltás nyújt megfelelő védelmet.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádió interjújában felhívta a figyelmet, hogy a negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, a delta variáns sokkal agresszívabb, mint a korábbiak voltak, ezért abból kell kiindulni mindenkinek, hogy a veszély sokkal nagyobb, mint korábban volt. Ezért a kormányfő továbbra is az oltás felvételére kéri az embereket.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért a kormány arra kéri őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A harmadik oltás felér egy életbiztosítással – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette, a hétvégén kapja meg a koronavírus elleni oltás harmadik adagját.

A kormányfő a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a harmadik oltás felér egy életbiztosítással. Hozzátette, ő maga a hétvégén kapja meg a vakcina harmadik adagját.

Kijelentette: járvány negyedik hulláma „lassan bekeríti Magyarországot, kelet felől mindenképpen”, megjegyezve, a szomszédos Romániában – ahol a magyarországi 59 helyett csak 29 százalék az átoltottság – riasztó a helyzet. Hozzátette: Magyarország úgy döntött, hogy teljesíti a románok kérését, és a határhoz közeli két kórházban egyelőre ötven beteget ellát.

A miniszterelnök arra biztatott mindenkit, fontolja meg a maszkhasználatot, noha – tette hozzá – az önmagában nem véd meg a fertőzés ellen, csak az oltás. Kifejtette, az oltás működik, a beoltottak között egy százaléknál kisebb a koronavírusban megbetegedők aránya.

Azt is mondta, hogy a negyedik hullám nem kerülhető el, a vírus delta variánsa sokkal agresszívabb a korábbiaknál. Így a veszély is sokkal nagyobb, ezért arra kérte az embereket, ne kockáztassanak, oltassák be magukat.

Kijelentette: Magyarország nyáron fölkészült arra, hogy egy nagyon erős őszi járványhullámot is kezelni tudjon anélkül, hogy az ország működését le kellene állítani; van vakcina, kórházi ágy, lélegeztetőgép, gyógyszer, ápoló és orvos is. Ugyanakkor jelezte: itthon a negyedik hullám egyelőre még nem érte el azt a szintet, mint számos más országban.

Reményünk van saját vakcinára

Magyarországnak minden reménye megvan arra, hogy legyen saját fejlesztésű vakcinája, amit a magyar oltóanyaggyár gyárthatna. Ez azonban még nem biztos, így a gyár működése érdekében biztosítani kell, hogy a máshol fejlesztett vakcinákból is legyen megrendelés – fejtette ki azzal kapcsolatban, hogy akár már idén megkaphatja Magyarország a Szputnyik oltás technológiáját.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlai kezdett, de a Liverpool nem tudott csodát tenni az Európa-ligában

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

mandiner.hu

Lázár János Magyar Péter hangfelvételéről: „Az ígéret egy atombomba volt, egy vízipisztoly lett belőle”

ripost.hu

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

mandiner.hu

„Miért akarnánk, hogy egy ilyen játékos a padon üljön?” - a Liverpool szurkolói elmondták, mit gondolnak Szoboszlai Dominikról (VIDEÓ)

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 18.: a Rák megkönnyebbül, a Vízöntő elszánt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra