INSIDER

Itt a közlekedési káosz, most indul a forgalmas híd felújítása

A hídon nem lehet majd közlekedni, ezért a vonatok és buszok menetrendje is változik.
  • Szerző: Ripost

Megújul a kiskörei Tisza-híd a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében. A hidat teljesen felújítják, a munka pedig most szombaton indul. A vasúti és a busz-közlekedést is teljesen korlátozzák a hídon, az új buszmenetrendek a vágányzárral egy időben, már a felújítás első napján életbe lépnek, a személyautó forgalmat pedig június 20-tól korlátozzák majd. A tervek szerint 5 hónapon át, egészen novemberig tartanak majd a munkák.

A híd Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyei oldalán is útzár lesz. A Heves és Pusztataskony között autózók terelőúton, a 3213, 33 és 3216 számú utakon keresztül közlekedhetnek majd.

Kisköre és Abádszalók, illetve Kisköre és Kisújszállás között vonatpótló buszok járnak a felújítás idején, amelyek az erőmű hídja felé kerülnek. Mivel az útvonalon 3,5 tonnás súlykorlátozással lehet közlekedni, ezért – két járat kivételével – kisebb buszok helyettesítik a vonatokat.  A vonatpótló autóbuszok Kisköre-Tiszahíd megállót nem érintik.

A VOLÁNBUSZ Zrt.  a felújítási munkák végzésének idejére módosította a Budapest és a Tisza-tavi térség között közlekedő országos járatainak menetrendjét is.

És ezeket olvastad már?