INSIDER

Ismét életet mentett az ÉletMentő app

Az Országos Mentőszolgálat január 23-án indította útjára applikációjukat, mellyel remélték, hogy még gyorsabban tudnak majd reagálni azokban a pillanatokban, ahol minden perc számít. Számításuk beigazolta önmagát: már három életet mentett meg az alkalmazás.
  • Szerző: Ripost

Alig két hete, hogy elindult az ÉletMentő app, máris több embert megmentett: elsőként egy cukorbeteg, inzulinos 16 éves fiút, aki saját otthonában lett rosszul Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Másodjára perceken múlt egy feleség élete, amikor a férj telefonjáról az alkalmazáson keresztül értesítette a mentőket. Egy gombonyomás volt, és máris tudták a címüket és az asszony betegségeit, szedett gyógyszereit, így a mentőknek könnyebb dolguk volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Most az OMSZ arról számolt be, hogy egy buli után a hajnali fagyban sétált szállására Orosházán egy debreceni nő, aki egy 40 év körüli, földön fekvő férfit talált a számára ismeretlen utcák egyikén. Az asszony megpróbálta beszédre bírni a magatehetetlen férfit, ám ez nem sikerült. A nő ekkor vette elő a mobilját, hogy az ÉletMentő appon kérje a mentők segítségét. Ugyan a pontos címet nem tudta elmondani, az applikáción keresztül érkező segélyhívás azonban megmutatta a mentésirányítónak a pontos helyszínt, így azonnal riaszthatta is a legközelebbi mentőegységet. A nő addig is az appban található ábrák alapján oldalára fektette a férfit, akit végül stabil állapotban szállíthattak kórházba a mentők.
Az OMSZ mindenkinek azt tanácsolja, töltse le az applikációt, ami akár életet is menthet!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?