INSIDER

Ismert sztárjaink is rajta vannak a NAV „feketelistáján”

Az adóhivatal harmadik negyedéves adóslistáján több ismert név is feltűnt.
  • Szerző: Ripost

Ezúttal nincs különösen nagy összegű, egymilliárd forintot elérő adóhiánnyal rendelkező adózó a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) harmadik negyedéves adóhiányos listáján. A bírságokkal együtt számolva azonban hét adózónak is egymilliárd körüli, vagy azt meghaladó tartozása van – derül ki a NAV honlapján közzétett, 2020. szeptember 30-ai állapotot tükröző adatokból, melyre az infostart.hu figyelt fel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF

A jelentős összegű adóhiánnyal rendelkező adózók nevét negyedévente teszik közzé. Ezúttal 77 név olvasható a listán, összesen 11,2 milliárd forint adóhiánnyal és 13,9 milliárd forintnyi mulasztási és adóbírsággal.

A 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók listáján 2851 név olvasható.

Továbbra is fent van a listán Berki Krisztián tévés celeb, az egykor modellként, énekesként és fitneszedzőként ismertté vált Bíró Ica, a 12 milliárdos károkozással gyanúsított bróker Marcsi, azaz Dobrai Sándorné, valamint a Frabato néven ismert mágus, Fischl András.

Adóslistán van Hajdú Péter műsorvezető és producer egykori műsorgyártó vállalkozása, a Frizbi Entertainment Kft., amely közvetve egy ukrajnai magánszemély tulajdonába került. A cégnél a NAV félmilliárdos adóhiányt tárt fel, és adónyomozás is indult.

És ezeket olvastad már?