Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2019.09.01.

Iskolakezdéssel jönnek a dugók, mutatjuk mit érdemes elkerülni

Hétfőtől iskola, vége a nyárnak: az egész ország útnak indul! Noha ettől a naptól kezdve már végig utazhatunk a nagykörúti villamosokkal, a fővárosban több helyen óriási közlekedési dugó várható. Összeszedtük, hol dolgoznak az utakon, melyik pontokat érdemes elkerülni hétfő reggel!

Pasaréti út

A Buda szívében fekvő forgalmas úton több ütemben dolgoznak a munkások, az autóutat és a járdákat felújítják, de rendezik a parkolási helyzetet is. Örömhír, hogy augusztus utolsó hetében már csak az utolsó simításokat végezték a Szilágyi Erzsébet fasor és Gábor Áron utca közötti egyirányúsított szakaszon, ám a Gábor Áron utca felett egészen a Pasaréti térig most kezdenek csak neki igazán a munkálatoknak, ahol szintén egyirányúsítanak a belvárosból kifelé. A felújítás érinti a főváros egyik legforgalmasabb buszvonalát, az 5-ös járatot, a buszra a Pasaréti tér és Városmajor között a Kelemen László utcai és Szilágyi Erzsébet fasori megállókban lehet felszállni.

Fotó: Markovics Gábor

 

Arany János utca és Podmaniczky tér

Bár a metrómegálló miatt igen forgalmas Podmaniczky tér felújításával augusztus 31-ig végezni kellett volna a tervek szerint, az ott tapasztalható állapotok még nem ezt tükrözik. Bár látszólag a munkások gőzerővel dolgoznak, még nincs kész a felújítás során parkosított régi trolibusz végállomás. Az ígéretek szerint nemcsak a gyalogutakat és a közvilágítást újítják fel, de több tucat fát is elültetnek.

Fotó: Markovics Gábor

 

Pusztaszeri út és Szépvölgyi út

A II. kerületi Pusztaszeri úton nyár közepe óta dolgoznak a munkások és a tervek szerint október végéig nem is lesz változás. A felújítási munkálatok miatt a Felső Zöldmáli út és a Cimbalom utca közötti szakaszon irányonként csak egy-egy sávon halad a forgalom. Ugyanakkor a Szépvölgyi út alján, a Lajos utca és Árpád fejedelem útja közötti tér felújítását befejezték. Rendbe tették a térkövezést, új közvilágítást is kapott és rendezték a parkolási helyzetet.

Fotó: Markovics Gábor

 

Erzsébet híd, pesti hídfő

Távhővezeték-építés miatt továbbra is kaotikus a helyzet az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó úton és a Kossuth Lajos utcában. Mindez legalább november közepéig így is marad. Az autósok sávszűkítéssel és sáveltolással számolhatnak, emiatt pedig garantált a hatalmas dugó, szinte a nap minden szakában. Ugyanakkor a híd Március 15. téri lehajtóját is egyirányúsították a rakpart irányába, illetve a híd alatti Belgrád rakparton is csak egy-egy sáv járható irányonként.

Fotó: Markovics Gábor

 

Szentendrei út

Csaknem egyhónapos csúszással indult meg a Szentendrei út felújítása Óbudán, a Mátyás király utca és Pünkösdfürdő utca között és legalább tavaszig számítani lehet dugókra. Ezen a felújítandó szakaszon kicserélik a régi, elhasználódott aszfaltot, ám a korábbi tervekkel ellentétben a járdákhoz nem nyúlnak és a parkolási helyzetet sem tudják rendezni a zöldfelület rendezése körül kialakult helyzet miatt.

Fotó: Markovics Gábor

 

Rómer Flóris utca

Az egyik budai menekülő útnak számító Rómer Flóris utca teljes szélességében járhatatlan az ott dolgozó munkagépek miatt a Margit körút és a Zivatar utca között. A környék kisebb utcáiban is forgalmi változásokra lehet számítani. A lezárás érinti a 91-es, 191-es és 291-es buszok közlekedését is.

Fotó: Markovics Gábor

 

Hétfőtől újra teljes szakaszon járnak a körúti villamosok

Több hónapnyi munkálatok után végre újra teljes szakaszon közlekednek a 4-es és 6-os villamosok szeptember másodikától. A Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér, valamint Újbuda-központ között június 15. óta dolgoztak a munkagépek, ám július 6-tól a Margit körúti szakaszt is felbontották. A csaknem két kilométer hosszúságban megbontott villamospályán korszerű, könnyen karbantartható vágányokra cserélték a sínpályát, így remélhetőleg kevesebb zűrzavar lesz a későbbiekben a világ egyik legforgalmasabbnak számító villamos vonalán.

Fotó: Markovics Gábor

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási szponzori szerződést köthet a Fradi egy hatalmas világvállalattal

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

vg.hu

Órákon belül feleződik a bitcoin: mutatjuk, ki lesz a történelmi esemény legnagyobb nyertese

ripost.hu

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

hirtv.hu

Háború Ukrajnában - Kiderült, valójában miért támadta meg Irán Izraelt + videó

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megrázó képsorok: gázolt a villamos a József körúton, métereket repült az áldozat

INSIDER

Mintha rakéta csapódott volna be – semmi sem maradt az autóból a budapesti baleset után

INSIDER

Hétvégén sem élvezhetjük ki a tavaszt - erre jobb, ha felkészülsz

INSIDER

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát