Létrehozva: 2020.08.18.

Interneten is adják-veszik az új dizájnerdrogot

Gyilkos üzlet a legújabb dizájnerdrog, a bika, amely eddig 11 ember halálát okozta Magyarországon. Miközben a dílereket és a potenciális áldozatokat nagy erőkkel keresi a rendőrség, a halálos szer számos internetes oldalon megrendelhető, többnyire kínainak tűnő cégtől, eladótól. Ám, hogy pontosan mi is érkezik postán a magyar címre, az lutri. Halálos lutri a fogyasztónak.

Miközben sorra kapcsolja le a bikával kereskedő drogbandákat a magyar rendőrség, az interneten nem egy olyan honlap található, ahonnan az új dizájnerdrog megrendelhető Magyarországra.

Fotó: police.hu

A Ripost pár perc alatt több olyan honlapot is talált, ahol a kínainak látszó kereskedők vagy magukat cégképviselőnek kiadók bikát kínálnak dollárért vagy internetes valutáért.

A többség csúcsminőséget, ellenőrzött forrást emleget, az árak mellett nejlonzacskóba csomagolt fehér vagy barnás színű porok fotói sorakoznak. Akad olyan oldal, ahol grammonként 7 dollárt (2000 forint) kérnek a cuccért, ám ha valaki kilós kiszerelést akar, akkor a grammár mindössze másfél dollár (440 forint). Ezzel szemben egy bikás varázsdohányhoz a szakember szerint akár már 150 forintért hozzá lehet jutni.

Könnyű vevőt találni az olcsó árura

Zacher Gábor toxikológus szerint a bika az olcsóságától lesz igazán vonzó a szegény, ám kíváncsi fogyasztók számára. De vajon mi a nagy üzlet a 150 forintos drogban?

Fotó: Bors

„A bika egy nagyon intenzív szer, a hatáshoz elég lehet belőle 5 mikrogramm is egy varázsdohányba. Márpedig ez alapján mindössze 25 grammnyi bikából több millió adag cucc készülhet„ – magyarázza a szakember. Vagyis az alig 50 ezer forintnyi cucc milliós hasznot hozhat, még úgy is, hogy a dílernek meg kell vennie a vágott dohányt a varázsdohányhoz, illetve az orvosi zsályát a herbálhoz. Ám míg az eladó több év börtönt kockáztat az illegális cucc miatt, a fogyasztó az életét is kockára teszi.

Nem tudni, mi van a csomagban

Az interneten, különösen, ha illegális dolgot vásárol az ember, nincs garancia, hogy megkapja a cuccot vagy tényleg az lesz a csomagban, amit rendelt. És még csak reklamálni sem tud. Ha meg is érkezik a csomag, ki tudja, mit tartalmaz és milyen tisztaságban.

A dílerek nem rendelkeznek droglaborral, hogy megállapítsák a kapott por összetevőit. Ráadásul, mivel a bikából mikrogrammban mérhető mennyiség elég a hatáshoz, nagyon könnyű túladagolni, pláne, ha más dizejnerdroggal is keverik.

A cucc annyira új, hogy még a szakemberek is keveset tudnak róla. Hazánkban eddig 11 emberrel végzett a szer, ők fáradékonyságra, szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, amit görcsös roham, több esetben őrjöngés követett, majd rövid időn belül beállt náluk a szívhalál. Egy biztos, nincs rá ellenszer.

Fotó: police_hu

Interneten tolta a bizniszt a magyar drogbanda

Nagyban játszott a szigetvári Z. Vilmos, aki profi internetes boltot üzemeltetett a kábítószer-fogyasztóknak. A rendőrség által leleplezett 10 fős csapatában informatikus és logisztikus is szerepet kapott. A banda külföldi weboldalakról kriptovalutáért vette az új pszichoaktív anyagot, majd online értékesítette azokat postai vagy futáros kézbesítéssel. Az üzlet pörgött: két év alatt 14 ezer megrendelést teljesítettek, mintegy 200 millió forint értékben! A bandavezért az üzletbe bevont feleségével és testvérével Horvátországban, a többieket Magyarországon fogták el a rendőrök idén nyáron. A magyar hatóságok zár alá vettek 14 ingatlant és közel 31 millió forint értékben foglaltak le nagy értékű autókat, ékszereket és készpénzt, míg a nyomozásba bevont horvát rendőrök 30 millió forintnyi eurót és forintot, tíz mobilt és egy luxuskocsit foglaltak le.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem hitt a szemének a turista, amikor kinézett a szállodai szobája ablakán, több követője hisztériás rohamot kapott

origo.hu

G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

vg.hu

Órákon belül feleződik a bitcoin: mutatjuk, ki lesz a történelmi esemény legnagyobb nyertese

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

vg.hu

Félmilliárd forintos kárt okozott egy figyelmetlen sofőr – videó

origo.hu

Rengeteg ukrán embert mészárolhatnak le az új ukrán taktika miatt

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kitálalt a házassági tanácsadó: innen tudhatod, hogy a kapcsolatod halálra van ítélve

magyarnemzet.hu

Nem várt támogatás érkezett Orbánnak, magyar sztárok álltak a politikája mellé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Minden esése emlékeztet minket arra, hogy fogy az időnk" – Alig merik kivinni az udvarra szülei az izomsorvadásos Ádint

INSIDER

Ezt nem hiszed el: emberi ürülékkel és konyhai szeméttel repül a magyar légitársaság gépe

INSIDER

Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Menczer Tamás: Néhány óra alatt összegyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz