Létrehozva: 2020.08.22.

Ingázó munkások hozzák Budapestre a bikát Borsodból-videó

Zombit csinál az emberekből a bikának elnevezett új pszichoaktív kábítószer, ami már 11 ember halálát okozta, közülük öten Borsodban vesztették életüket. A Ripost megpróbálta kideríteni, hol és mennyiért árulják az új szert. Kiderült: Borsodból a fővárosba ingázó munkások is kereskednek vele, mégpedig potom pénzért!

Utunk először az Örs vezér térre vezet, mert a környékbeliek szerint a Gomba körüli rész volt az elmúlt hetekben a drogosok egyik kedvelt helye. A Gomba jegyiroda alatt már délelőtt csoportokba verődött férfiak hevernek. Amikor észreveszik, hogy videózzuk őket, ketten is elindulnak felénk. Abban a pillanatban azonban rendőrök jelennek meg, hogy igazoltassák a őket.

„A kollégái már elkérték az igazolványomat” – próbál kibújni az ellenőrzés alól egyikük, de a rendőröket ez nem hatja meg, ragaszkodnak ahhoz, hogy mindenki igazolja magát.

Az Andrássy út Oktogon felé eső oldalán veszünk észre egy másik csoportosulást: padokon ül több férfi munkásruhában. Felfigyelünk arra, hogy kézről kézre vándorolnak kis csomagok közöttük. Úgy lépünk oda hozzájuk, mint aki olcsó drogot keres. Hamarosan kiderül: jó helyen járunk, az egyik fiatalember némi beszélgetés után közli, hogy „az anyag” ugyan már elfogyott, de másnapra tud szerezni. Munkatársunknak azt is elárulja, hogy egy közeli építkezésen dolgoznak, és Borsodból járnak fel mindennap a fővárosba.

„Mennyi pénzed van rá?” – kérdezi. Mutatjuk neki a kétezrest, félve kérdezzük: ez elég?

„Elég ez!” – vágja rá, amiből nyilvánvalóvá válik, hogy olcsó és vacak szert árul, hiszen ennyiért mást nem lehet venni.

„Bika?” – kérdezünk rá.

„Ja” – válaszolja röviden. Megegyezünk, hogy másnap visszatérünk a pénzzel, addigra meglesz „az anyag”.

A Blaha Lujza téren is rendszeresen tanyáznak drogosok.

„Menjél a díleredhez, aztán szívjál!” – üvölti egy nő teljesen beállt párjának. Hamarosan előkerülnek a rendőrök itt is, akik egy ideig csendben figyelik és követik a párt – ahogyan mi is –, aztán igazoltatják a férfit.

Hét bikaárust fogtak el a rendőrök Nemcsak a Ripost munkatársai észleltek fokozott rendőri jelenlétet a fővárosban, amióta kiderült, hogy új, veszélyes pszichoaktív drogot árusítanak, a rendőrség komoly felderítő munkába kezdett. Folyamatosan ellenőrzés alatt tartják a kétes csoportokat és igyekeznek felderíteni az új, olcsó szer dílereit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint az elmúlt 12 nap alatt négy ügyben összesen hét kábítószerkereskedőt fogtak el, mindegyikük az új pszichoaktív anyaggal kereskedett. Egy 19 éves férfit a Keleti pályaudvarnál kapcsoltak le a rendőrök, mikor kuncsaftjának éppen bikát adott el. Egy másik férfit a VIII. kerületi Asztalos Sándor utcai villamosmegállóban értek tetten: a rendőrök szeme láttára adott el drogot. 41 éves társánál, egy nőnél szintén 50 gramm kábítószert találtak. Egy másik párost szintén átadás közben kaptak el a rendőrök egy autóban, ahol 125 gramm „kristály” cserélt volna gazdát 60 ezer forintért. A negyedik rajtaütésre augusztus 18-án került sor a VII. kerületben, ahol további két kereskedőt – S. Lászlót, valamint „beszállítóját” M. Kálmánt fogták el a rendőrök. Ezúttal is mindkét kereskedőnél találtak pénzt és több adag, eladásra összekészített új pszichoaktív anyagot, azaz bikát. A négy ügyben elfogott hét kereskedő ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes felfedezés: hatlábú hegyi gazellát figyeltek meg -videó

origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

magyarnemzet.hu

Ellepték a rendőrök Budát, utóbb elmondták, mi történt

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

hirtv.hu

Üzentek az oroszok Zelenszkijnek

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. április 15-21.: a növő Hold ápol és táplál

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

Holtan esett össze egy középiskolás Somogy vármegyében, édesanyja talált rá

INSIDER

Még több riasztást kapott az ország, erre az időjárásra senki nem számított!

INSIDER

Dől a füst: felcsaptak a lángok Budapesten, kigyulladt egy tízemeletes

INSIDER

A fagyok is visszatérhetnek: drasztikus lehűléssel ér véget az áprilisi nyár