INSIDER

Íme a programok, izgalmasan alakulhat ma a gyereknap

A gyermek az első! Koncertekkel, mesékkel, tánccal, kreatív és ismeretterjesztő foglalkozásokkal várják a családokat.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ma minden a gyerekekről szól, de a kormány azt szeretné, ha az egész év és az egész élet a gyermekek középpontba állításáról szólna - mondta tegnap Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapest családi sportnapján a Margitszigeten. Novák Katalin kiemelte, hogy ezért vezették be a családvédelmi akciótervet, ezért indul el a babaváró támogatás, ezért bővítik az otthonteremtési programot, ezért vezetik be a nagycsaládos autóvásárlási támogatást, és a jövő évtől ezért indul el a nagyszülői gyed, valamint a négygyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentessége Magyarországon. 

A családok, köztük a kicsik és nagyok is számos program közül válogathatnak ma gyermeknap alkalmából. Mutatunk néhány lehetőséget a szórakozáshoz!Három színpadon várja vasárnap a családokat a Cifra Palota XXL - Gyermeknap című program a Müpában. A rendezvényt vasárnap délelőtt a Müpa előtti színpadon az intézmény rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede nyitja, majd a Veronaki zenekar lép fel a Mosó Masa mosodája című mesekönyv megzenésített verseivel és meséivel. Rajuk kívül színpadra lép a Kiscsoport zenekar, a Pannonica Táncműhely, valamint idén is megtartják a Drums Ütőegyüttes Samba a la drums koncertjét.

A Fesztivál Színházban a Superar Gyermekkórus és a La Musica Kamarakórus Kórusvarázs című előadását lehet meghallgatni többek között, a VSG Táncszínház pedig Pöttöm Panna történetét varázsolja a nézők elé. A kreatív foglalkozásokon és a sportlehetőségeken túl a gyerekek többek közt kipróbálhatják a Müpa önálló fejlesztésű, virtuálisvalóság-alapú zenei játékát, de lesz körhinta és látványos királyi várjáték is.  Esős idő esetén a koncertekre a Müpa Átriumában kerül sor, a mesés-táncos színpad programja pedig a Fesztiváltérbe kerül át.

A programsorozatnak ezzel még nincs vége! Élményutazással, a hűvösvölgyi végállomáson pedig színes programokkal várja a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a családokat vasárnap.

Ezen a napon a 18 éven aluliak díjmentesen utazhatnak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton, amelyen a vonatok 30-45 percenként és a megszokotthoz képest hosszabb üzemidővel járnak. Az élményekkel teli utazáson kívül Hűvösvölgy állomáson egész nap színpadi programokkal, az Apacuka zenekar, az Animal Cannibals, Kovácsovics Fruzsina és Bereczki Zoltán fellépésével várják a közönséget. A zenei programok mellett a vasútállomáson a gyerekek hajtányozhatnak, de lesz bűvészbemutató, ugrálóvár, modellvasút és közelről megnézhető tűzoltóautó is.

A nap folyamán környezetvédelmi oktató bemutatót tart az ÖKOBUSZ - az Élő Mini-Világ Alapítvány, de lesz társasjáték- és alkotósarok is, a nagyobb gyerekeket pedig a Gyermekvasút történetét bemutató kiállítás várja.

Különleges gyermeknapi programokkal várja hétvégén a látogatókat a Budakeszi Vadaspark, amely május végén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.

A jubileum alkalmából a hétvégén átadják az őshonos hazai háziállatok bemutatására alkalmas, modern parasztudvart is, amelyben többek között egy kecskesimogató és a nyúlváros is helyet kapott.

Annak is van jó hírünk, aki otthoni programot keres! Harmincnégy ingyen, online nézhető animációs filmet ajánl a médiatanács. Az érdeklődők többek között népmesékből, gyerekdal-feldolgozásokból, űrutazást, történelmet, természettudományi ismereteket bemutató, illetve a családról, barátságról, városi életről szóló filmekből válogathatnak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?