INSIDER

Ilyen van? Így tartóztatták le az újabb "unokázós" csalót

Továbbra is próbálják kiforgatni az időseket a vagyonukból. A módszerük elképesztő!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Trükkösen csaptak le az időseket fosztogató csalóra a rendőrök!

Budapesten a XVIII. kerületben élő idős sértett 2018. augusztus 23-án az esti órákban egy furcsa telefonhívást kapott.

Idegen férfiak hívták fel, bemutatkoztak neki úgy, mintha az unokájuk lenne. Amikor az áldozat ráharapott a csalira, közölték vele, hogy balesetet okozott és szüksége van kétmillió forintra, amiért egy barátját fogja elküldeni. Az idős sértett megijedt, összeszedett 700 ezer forint készpénzt adott át egy megbeszélt helyen az ismeretlen barátnak. A találkozó után a sértett felhívta az unokáját, amikor is kiderült, ő semmilyen balesetet nem okozott.

Ugyanakkor a csalók nem tűntek el, hiszen másnap ismét telefonáltak. Ismét kettő millió forintot kértek tőle, ám ekkor már a sértett értesítette a XVIII. kerületi Rendőrkapitányságot, akik a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival közösen jelentek meg a megbeszélt helyen és elfogták B. Ferenc 47 éves gyáli lakost.

A nyomozók B. Ferencet csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, társait továbbra is keresik.

Az elkövető társai, a 39 éves Németh Csaba és a 24 éves Lakatos Ferenc budapesti lakos ellen a rendőrség elfogató parancsot bocsátott ki.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?