INSIDER

Ilyen lett a hármas metró felújított szakasza, képeken mutatjuk

Másfél évet kellett várni rá, de megérte! Szépek lettek a felújított állomások az Árpád híd és Újpest Városközpont között, egyúttal kényelmesebb és biztonságosabb is lett ez a szakasz. Az autósok is visszakapták azt a sávot, amit a metrópótló buszok foglaltak el. Egy hétig az egész vonalon jár a 3-as metró, aztán kezdődik a Nagyvárad tér - Kőbánya-Kispest közötti szakasz felújítása.
  • Szerző: Ripost

Rend, tisztaság, új padok és biztonsági kamerák – ez várta az utasokat szombaton, amikor végre birtokba vehették a hármas metró felújított északi szakaszát. Megújultak a falburkolatok, több helyen új festmények és hatalmas mozaikok díszítik a teret.

Nagy hangsúlyt fektettek a biztonság növelésére, mindenhol kamerák és szellőztető berendezések vannak, és minden állomáson van egy vészleállító, amivel az utasok is áramtalanítani tudják a síneket, ha valaki közéjük esne.

A Dózsa György úti megállót leszámítva – ahol későbbre ígérik a lift beépítését – mindenhol le lehet jutni a metróba lifttel is. A vakokat és gyengénlátókat speciális padlóburkolat segíti a helyes irányba.

A hármas metró a héten a teljes hosszon jár, majd április 6-tól a déli szakaszt zárják le a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest végállomás között. Dél-Pesten több buszjárat menetrendjét is módosítják, de indítanak új járatokat is, mint az M3-as és M3E metrópótló. Most itt kell átengedniük egy sávot az autósoknak.

Az alábbi képre kattintva galéria nyílik!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?