INSIDER

Ilyen látványosan újult meg a Dagály

Két év után újra mehet a főváros népe a megújult fürdőbe. Igaz, még csak tesztüzemben mûködik a felújított, modernizált fürdőlétesítmény.
  • Szerző: Ripost

Annyira várta mindenki a nyitást már a strandszezon elejétől, hogy úgy döntöttünk, ha csak tesztüzemmódban is, de kinyitunk még a nyáron

– mondta el a %%-nak Varga Csaba üzemeltetési igazgató.

A hivatalos megnyitót majd ősszel tartjuk, a wellnessrészleget is akkor vehetik majd birtokba a látogatók. Egyelőre még nincs nyitva a folyosó sem a strand és a Duna Aréna között, de a jövőben a két létesítmény között is tudnak majd közlekedni a látogatók."

A 45 ezer négyzetméteres területen sok minden változott.

Modernebb lett a strand, de a hangulatát megőrizte. A régi látogatóknak egyedül a gomba hiányozhat, de megtalálják a 25 és az 50 méteres medencét, a pillangómedencét, a termálfürdőt. A kínálat játszótérrel és sportpályákkal bővült. A gyerekmedencében új játékok vannak, és a teljes strand akadálymentesített.

A biztonságról medencénként két úszómester gondoskodik. A főépületet is felújították, új épületrésszel bővítették, itt kapott helyet a wellnessrészleg és az orvosi szolgáltatások. Õsztől lesz szauna, ülőmedence, sószoba is.

A zöldterület is megújult, a napozórészekre gyepszőnyeg került, így mindenhol egyformán szép a fű. Sok régi fa megmaradt, de frissen is ültettek, hogy biztosítsák az utánpótlást. A régi büfék helyett három új vendéglátóhely épült, egy pohár sör 600 forint, a hamburgerért 1100 forintot, a palacsintáért 300 forintot kérnek, készpénzzel és kártyával is fizethetünk.

A korábbi 2000 forintos belépő helyett 2500 forintot kell fizetni hétköznap, hétvégén kicsit többet, cserébe azonban sokkal kényelmesebb és szebb a hely.

Nagyon örülünk, hogy végre megnyitott a Dagály! – mondta Sándor Imre, aki a családjával strandolt. A két gyerek azonnal birtokba vette a gyerekmedence új játékait. „A közelben lakom, már gyerekként is ide jártunk. Emlékszem, milyen nagy élmény volt, örülök, hogy én is elhozhatom a gyerekeimet. A nagyobbik már volt itt úszótáborban még a bezárás előtt, ám most sokkal szebb minden. A játszótérnek és a sportpályáknak köszönhetően pedig sokkal inkább gyerekbarát a strand, mint egykor."

Mindig szerették

A Dagály strandot 1948-ban alapították, amikor épült az Árpád híd. A Duna partján álló strand Szabadság Strandfürdő néven működött sokáig. A vizet a 126 méter mélyből a felszínre törő artézi kút biztosította, aminek a vize 41,5 fokos. 1970-től a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide, ezzel a Dagály is a gyógyfürdők sorába lépett. Budapest egyik legnépszerűbb strandja volt, míg a Gellértbe és Széchenyibe  inkább a turisták és a tehetősebbek jártak, az átlag pesti a Dagályon hűsölt.

A közkedvelt strandot 2016 szeptemberében zárták be, mert annak a területén épült a vizes világbajnokságra az uszoda, a Duna Aréna. Ma is a pesti oldal legnagyobb strandfürdője, 30-35 ezer vendég fogadására alkalmas.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?