INSIDER

Ilyen futurisztikusan néznek ki az új budapesti trolik

Megérkezett végre Budapestre a BKK legújabb trolibusza. A közlekedési társaság 21 új Solaris-©koda trolibuszt szerzett be korábban, most megérkezett közülük az első szóló kialakítású jármû. Így egyre több alacsonypadlós trolibusz közlekedik a fővárosban.
  • Szerző: Ripost

Végre begördült az első új szóló kivitelű Solaris trolibusz a kőbányai troligarázsba, így már kettő trolibusz is a fővárosban van abból a 21-ből amit most szerez be a Budapesti Közlekedési Központ. Ahogy arról már beszámolt a %%, az első csuklós még decemberben megérkezett.

A most beszerzett 21 trolibusszal – 10 szóló és 11 csuklós – a fővárosi trolik elsöprő többsége már alacsonypadlós, akadálymentes. A jármű előző generációjából már 36 közlekedik Budapesten, az akkori szerződés opciójaként lettek beszerezve a mostani járművek. Ahogy korábban megírtuk, a gyártás közben volt egy generációváltás, ezért a mostani 21 darab troli már máshogy néz ki, mint az előző példányok.

Az új trolik érdekessége, hogy több kilométert tudnak megtenni akkumulátoros üzemben, így olyan helyeken is tudnak közlekedni, ahol nincs kiépítve a felsővezeték.

Várhatóan 2019 nyaráig megérkezik a maradék 20 trolibusz is.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?