INSIDER

Így zárják le a Keletit hétfőtől - változások a közlekedésben!

Hétfőtől két hétig nem indít és nem fogad vonatokat a Keleti pályaudvar. Helyette a többi budapesti pályaudvart és a kisebb állomásokat használhatják az utasok. Ezalatt munkások próbálják rendbe tenni a lepukkant nemzetközi pályaudvart.
  • Szerző: Ripost

A Nyugati és a Déli után idén a Keleti pályaudvar is átesik egy ráncfelvarráson. Május 13. és 26. között, két hétre száznál is több munkás és rengeteg munkagép lepi el a pályaudvar egész területét.

Újraaszfaltozzák az állomás peronjait, a csarnok utastájékoztató kijelzőjét modernebb, LED-es változatra cserélik, új padokat helyeznek ki és rendbe teszik az épület körüli zöldterületeket, virágba borul majd a pályaudvar környéke.

Eltüntetik a hónapok óta üresen álló, csúf bódékat és kijavítják az omladozó falfelületeket. A vasúti eszközök is megújulnak: kicserélik a váltókat, rendbe teszik a vágányokat, és a biztosítóberendezés is átesik egy nagy karbantartáson.

Érdemes időben tájékozódni

Aki megszokta, hogy a Keletiben száll le, annak most kényelmetlen lehet, hogy két hétig máshová érkezik a vonata, érdemes ellenőrizni, hová érkezünk. A pénztárak is másként működnek: a Keleti belföldi pénztára bezár, helyette a csarnok Thököly úti oldalán lévő külföldi jegypénztárban lehet megvásárolni a belföldi jegyeket is. Kelenföldön lesz mobilpénztár, míg a Déliben, Kőbánya-Kispesten és Kőbánya felsőn több pénztár működik, hosszabb nyitva tartással. 

  • A Győr irányából érkező szerelvények Kelenföldre, a Déli pályaudvarra és Kőbánya-Kispestre mennek.
  • A pécsi IC-k és expresszek Kelenföldön fordulnak.
  • A Szolnok irányában közlekedő vonatok a Nyugati pályaudvaron, Kelenföldön és Kőbánya felsőn fordulnak.
  •  Napközben a záhonyi sebesvonatok csak Szolnok és Záhony között közlekednek, Szolnokon lehet átszállni a Nyugati pályaudvar és Békéscsaba között közlekedő távolsági vonatokra.
  • A Brassó felé közlekedő IC-k és kelebiai vonatok végállomása Kőbánya-Kispesten lesz.

Pontosan informálódhat a www.mav.hu/keleti weboldalon és a MÁV ügyfélszolgálatán: +36-1/349-4949

Változik a HÉV közlekedése is

Karbantartás lesz a szentendrei HÉV vonalán Békásmegyer és Szentendre között május 13. és 24. között. A szerelvények helyett este 8 órától pótlóbuszok közlekednek. Ezekre Békásmegyeren a 160-as busz végállomásán, míg Szentendrén a Volán pályaudvaron lehet felszállni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?