INSIDER

Így veszélyeztetik az Andrássy úton közlekedőket a tahó autósok

Budapest egyik leglátványosabb buszútvonalán, a belvárosi Andrássy úton közlekedik a 105-ös. Igaz, sokszor jelent kihívást ennél a járatnál a le- és felszállás, mivel a sugárúton található megállókba pofátlanul beparkolnak az autósok, veszélyeztetve az utasokat.
  • Szerző: Ripost

Egyre többször jelentenek problémát a nemtörődöm autósok, akik az Andrássy úton a buszmegállókat is parkolónak nézik. Noha van olyan megálló, ahol lekopott a felfestés, a kihelyezett KRESZ-táblák továbbra is tiltják az ottani parkolást, várakozást, ráadásul a buszmegálló feliratos táblák sem véletlenül lettek odatéve, így az autósok szabálysértése egyértelmű.

Egy német rendszámú BMW parkolt le az Opera megállónál, előtte pedig épp egy Suzukival parkoltak le.

Az Oktogontól a Deák Ferenc térig mégis állandó probléma, hogy a busz nem tudja megközelíteni a megállót, s az út közepén kell az utasoknak le-, illetve felszállniuk. Ráadásul a magas járda padka miatt az idősebb utasok és a babakocsival utazók számára mindez külön kihívást jelent ezen a szakaszon, hiába járnak alacsonypadlós buszok a 105-ös vonalán. Megkérdeztük a BKK-t, hogy mi lesz a sorsa a buszmegállókba beparkoló autóknak, ám lapzártánkig nem érkezett válasz.

Az Oktogonnál lévő 105-ös megállóban egy osztrák terepjáró és egy követségi rendszámos kisbusz parkolt.

A fővárosban ugyanakkor nem csak az Andrássy úton okoz gondot a szabálytalan parkolás. Legutóbb a forgalmas BAH-csomópontnál jelentettek problémát a gyalogosok számára a járdán parkoló autósok. Ám miután a foglalkozott az üggyel, a kerületi közterület-felügyelőség razziába kezdett, hogy a járda újra a gyalogosoké lehessen.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?