INSIDER

Így vélekednek az emberek a 760-szoros bliccelőről

Bár a bíróság jogerősen felmentette azt a férfit, aki 760 alkalommal bliccelt a vonaton és 11 millió forintos bírságot halmozott fel, a Ripost olvasóinak az a véleményük, hogy éppen úgy közpénzzel élt vissza, mint az, aki meglop egy közösséget. A férfi nem nyilatkozik.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nem tesz le a MÁV-START Zrt. arról, hogy behajtsa azt a 11 millió forintot, amit pótdíjak, bírságok és büntetések címén felhalmozott az a férfi, aki legalább 760 alkalommal utazott a vonaton jegy nélkül – de nem ússza meg, hamarosan kopogtat nála a behajtó.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ám a bíróság felmentő ítélete nem találkozik az emberek igazságérzetével, miközben jogászok szerint kétségtelen: csalás nem történt. A olvasói közül többen is azt mondják: a MÁV is hibás, hogy ekkora tartozást halmozhatott fel János, aki 2011 és 2016 között legalább 760 alkalommal bliccelt. A jegyvizsgálók már jól ismerték őt. Amikor elkapták, mindig készségesen kitöltötte és aláírta a dokumentumokat, vállalva, hogy később a jegy árát és a bírságot is kifizeti, emiatt nem szállították le soha a vonatról.

A Nagykátai Járásbíróság előtt a férfi lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, nem vitatta, hogy rendszeresen bliccelt. Korábban más ügyben már felfüggesztett börtönre ítélték jelentős kárt okozó csalás és közokirathamisítás miatt, ha jogerősen bűnösnek találják, azt is le kellett volna töltenie. Csakhogy másodfokon felmentette a bíróság arra hivatkozva, hogy senkit nem tartott megtévesztésben, az, hogy nem fizette meg a jegyet és a büntetéseket, nem bűncselekmény. A utolérte a férfit, ám az ügyvédjén keresztül azt üzente: nem nyilatkozik.

Olvasóink elítélik a bliccelőt.

- Becsületes ember nem csinál ilyet, hajtsák csak be rajta a
pénzt!

- mondta lapunknak Katalin.

Más úgy gondolja, hogy a MÁV annyi hibát vétett, hogy megérdemli, ha nem tudja behajtani az összeget.

- Nem igazságos, hogy másokkal szemben ez a férfi lényegében évekig ingyen utazott

– vélekedik Ilona.

- Fizesse meg a kárt, amit okozott, de a MÁV is vonja le a tanulságokat!

címkék:
És ezeket olvastad már?