INSIDER

Így úszta meg a büntetést az iskolatársát bántalmazó boxeres támadó

A fiatalkorúak ügyésze gyorsított eljárásban bíróság elé állította a 14 éves fiút.
  • Szerző: Ripost

Mint ahogy a megírta, boxerrel verte össze iskolatársa egy budapesti játszótéren a 11 éves fiút.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 11 éves fiú – holmiját hátrahagyva – berohant az iskolába, ahol az igazgatónőtől kért segítséget. Miközben az intézményvezető telefonált az édesanyának, két pedagógus bekötötte a gyerek vérző fejét. Ezután az igazgató kiment a gyerekekhez, elbeszélgetett velük és lefoglalta a boxert.

Akkor a kisfiú édesapja mesélte el a -nak a megdöbbentő esetet.

A vád szerint a tizennégy éves fiú 2019. október 2-án, a XI. kerületi játszótéren sérelmezte, hogy a tizenegy éves sértett megjegyzést tett a fiatalkorú társaságában lévő lányra. Emiatt robbant ki a konfliktus, meglökte, majd a nála lévő boxerrel testszerte bántalmazta a fiatalabb fiút. A gyerek könnyű sérüléseket szenvedett ugyan, azonban a verés módja alkalmas volt súlyos sérülés okozására is.

A Budapesti I. és XI. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Ifjúságvédelmi Részlege a gyanúsítottat súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt egy hónapon belül bíróság elé állította.

A bíróság elsőfokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a 14 éves fiút, de a másodfokú bíróság büntetés helyett a vádlottat próbára bocsátotta – írja az ügyészség.

„A rendőrségi feljelentés vége pedig az lehet, hogy, mivel még nincs 14 éves, vagy megrovást kap vagy próbára bocsátják. Ez azt jelenti, hogy kirendelnek mellé egy pártfogót, akihez kötelező járnia beszélgetésre”-mondta lapunknak októberben dr. Fridman Róbert ügyvéd.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?