INSIDER

Így ünnepelte 20. születésnapját a Bulgáriában megsérült lány

Egyre jobban van Burkus Vanessza, a Bulgáriában súlyos autóbalesetet szenvedett fiatal lány. Két hete engedték először haza a kórházból, s hosszabb kimenője alatt tíz csodálatos napot tölthetett el a családjával, ami talán élete legszebb születésnapi ajándéka volt.
  • Szerző: Ripost

Vanessza a múlt héten töltötte be a 20. életévét, amivel szinte újra elkezdődött az élete. Két hónap esett ki az emlékezetéből, de társasági életére nem panaszkodhat. Amióta otthon van, folyamatosan látogatják a barátai. Születésnapjára meglepetésbulit szerveztek neki a szülei. Ötven vendéget hívtak meg, köztük voltak a bulgáriai ismerősei is, akikkel a balesete óta most találkozott először.

Vanesszával most jó dolgok történnek, egyáltalán nem kíváncsi a balesetére.

Szerencsére nincsenek emlékeim a balesetről, sőt, az utána lévő időszakról sem

- mondta a Délmagyarnak Vanessza. Hozzátette, az első emlékképe abból az időből való, amikor már másfél hete Budapestek kezelték.

Szülei és az orvosok szerint is hatalmas akaraterejének köszönheti gyors felépülését.

Amikor megtudta, hogy azzal a feltétellel jöhet haza hétvégére, ha nem fekszik egész nap az ágyban, még aznap beleült a kerekesszékbe, és önállóan kezdett el mosdóba járni

– mesélte az édesapa, Burkus Sándor. Vanesszát azonban nagyon zavarta a tolókocsi, ezért egy hét múlva felállt belőle. A guruló járókeret sem volt neki szimpatikus, így pár nap alatt azt is elhagyta. Gyakorlatilag két hét alatt lábra állt az ágyból.

Vanessza elmondta, a gégemetszés miatt olyan a hangja, mintha folyamatosan meg lenne fázva. Balra nehezen tudja fordítja fejét,  a bal keze és lába pedig időnként még fáj.

Hiányzik a régi életem. Most olyan, mintha óvodás lennék: nem mehetek sehova egyedül, mert még gondok vannak a memóriámmal és a tájékozódási képességemmel.

- mondta a fiatal lány.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?