INSIDER

Így trükköznek a játszóházak a tavaszi szünetben

A húsvéti készülődés, az ajándékok megtalálása és a locsolkodás jó programok a tavasz szünetre, kár, hogy az utolsó napra elfogynak. Ilyenkor jöhetnek jól az ország számos pontján megtalálható játszóházak, ahol alaposan kiugrálhatják magukat a gyerekek. Igen ám, de...
  • Szerző: J. J.

A budapesti játszóházak nagy része az iskolai szünetekben hétvégi felárral dolgozik. Átlagosan 400-500 forinttal kérnek többet a belépőért, mint hétköznap, ami két vagy három gyerek esetén már jelentős különbségnek számít.

Kovács Réka háromgyerekes édesanya azt mondja, az ilyenkor szokásos tömeg miatt ritkán választják a játszóházakat, ám, ha rossz az idő, és nem tud kinti programlehetőséget kínálni a gyerekeinek, akkor előfordul, hogy játszóházba viszi őket.

Egy másik anyuka a játszóház választás során az ár-érték arányra helyezi a hangsúlyt. Ráadásul a bevásárló központokban levő játszóházak azért népszerűbbek, mert sokan egybekötik a kellemest a hasznossal: amíg a gyerek játszik, a felnőtt vásárol.

Ugyanakkor a szülők egyetértenek abban, hogy a vakációs időszak mindig sokba kerül.

Egy játszóházas programnál nem csak a belépők árát kell számolni, hanem az étkezés, és esetenként az utazás költségeit is.

 

Igaz, a fővárosi játszóházak nem csak árat emeltek a tavasz szünet idejére, sok helyen extra kézműves foglalkozásokat is kínálnak. Bár a vidéki nagyvárosok játszóházaira nem jellemző a szünidei áremelés, azok programlehetőségből is kevesebbet kínálnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?