INSIDER

Így segítenek az elkóborolt kutyák megtalálásában

Csaknem duplájára nő azoknak a MOL benzinkutaknak a száma, ahol ingyenesen használható mikrochip-leolvasókkal lehet beazonosítani az elkóborolt kutyákat. Már több száz kutya került vissza az otthonába a program indulása óta.
  • Szerző: Ripost

A vállalat 54-ről 100-ra emeli azoknak a töltőállomásoknak a számát, ahol a MOL munkatársai segíteni tudnak a leolvasóknak köszönhetően. A programot idén májusban indították, akkor mikrochip leolvasókat helyeztek ki több MOL benzinkútra, amelyekkel az elkóborolt kutyák chipjeiből tudják kiolvasni az adatokat. A társaság a Vigyél Haza Alapítvánnyal együtt indította a kezdeményezést. A MOL szerint a program kezdete óta már 235 kutyust tudtak visszajuttatni a gazdikhoz.

Mint kiderült, az ünnepek idején, főleg a szilveszteri tűzijátékok miatt jelentősen megnő az elkóborolt kutyák száma. Az emberek számára látványos, fényes durrogástól sok kutya megrémül és kiszámíthatatlanná válik, akár el is szökhetnek. Tavaly körülbelül 1000 állat kóborolt el az otthonából szilveszterkor. Ilyenkor a kutyák mikrochipje jelentősen felgyorsítja a kis kedvenc megtalálását.
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?