Létrehozva: 2019.08.05.

Így próbálta eltüntetni a nyomokat a Viking kapitánya

A jelek szerint mindent megtett Jurij C., a Viking kapitánya, hogy a Viking Sigyn és a Hableány ütközésének a nyomát, saját felelõsségének bizonyítékait eltüntesse: nem csak több ezer beszélgetést törölt ki a mobiljáról, köztük olyanokat, amelyek a baleset utáni eseményekrõl szóltak, de a Sigyn kamerarendszerébe is bejelentkezett a laptopjáról, hogy megnézze az ütközésrõl készült videófelvételt.

Egyre kínosabb részletek derülnek ki arról, mit tett Jurij. C., a Viking kapitánya a Hableánnyal való ütközés után. A 64 éves ukrán kapitány a jelek szerint megpróbált eltüntetni minden konkrétumot, ami a 28 ember életét követelő halálos tömegszerencsétlenségben való szerepére utalhat, felelősségét bizonyíthatja.

A kapitány ellen egyébként az egyik sértett ügyvédje feljelentést tett hamis vád és hamis tanúzás miatt, mert Jurij C. a tanúvallomásában azt állította: a Hableány okozta a katasztrófát, mert befordult elé.

Az igazságügyi informatikai szakértői véleményből világosan kiderül: több ezer beszélgetést törölt ki, melyeket angol, német, orosz és ukrán nyelven folytatott a balesetről és annak következményeiről.

A kapitány üzengetett a baleset után

A törlések egy része a baleset után és a készülék lefoglalása előtt történt. Annak ellenére, hogy nem található törlési időbejegyzés minden törölt állományhoz,

a törlési időintervallum tényét alátámasztja a Viber applikáció törölt állományának azon része, melynek tartalma a baleset utáni eseményekről szól.

Ez pedig nem jelent mást, mint azt, hogy Jurij C. az ütközés után Viberen üzengetett a történtekről, majd a beszélgetéseket eltüntette.

Az informatikusoknak sikerült az adatok egy részét visszaállítaniuk, de vannak olyanok, melyeket már végleg felülírt a Motorola készülék Android rendszere. A telefonon tárolt adatok egy része orosz és ukrán applikációkon van, illetve titkosított, ezekhez nem tudnak hozzáférni a szakértők sem.

Elállították a dátumot és az időt is

Tóth M. Gábor, a kapitány ügyvédje megmutatta a %Ripost%-nak azt a szakvéleményt, ami arról szól, hogy Jurij C. telefonját nem használták május 26. és 30. között. Erre alapozva állítja: védence nem tüntetett el ellene szóló bizonyítékokat.

Az ellentmondást feloldja az igazságügyi informatikai szakértő azon álláspontja, amit már a vizsgálat elején megemlít: Jurij C. telefonján el volt állítva a dátum és az idő. A június 6-i vizsgálatkor a készülék május 17-ét jelzett. Azt nem tudni, hogy ki és mi okból állította el az időt az okostelefonon, de az biztos, hogy nem volt véletlen, a modern készülékek ugyanis automatikusan lekérdezik ezeket az adatokat a világhálóról, a legtöbben nem is tudják, hol lehet manuálisan átállítani a készülékükön a dátumot és az időt.

A szakértő jelentéséből kiderül: nem csak Jurij C. telefonjával történtek érdekességek a baleset után. A kapitány laptopjáról valaki bejelentkezett a Viking Sigyn kültéri kameráinak képét rögzítő eszközre! A további részleteket a hétfői %Ripost%-ban olvashatja!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

ripost.hu

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

mandiner.hu

Puzsért is felhívta Bohár Magyar Péter ügyében (Videó)

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Szabi, a pék 12 legjobb péksüteménye húsvétra: ezekkel a receptekkel garantált a siker

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább

INSIDER

Szívszorító: Húsvéti nyuszik és tojások díszítik a 15 évesen elhunyt Dominik sírját

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán