INSIDER

Így nyitnak a mozik és a kulturális intézmények

Rekordsebességgel reagáltak a kultúra képviselői a szerda éjféltől véget ért veszélyhelyzettel járó kedvező változásokra.
  • Szerző: Ripost

Június harmadik hétvégéjétől újra látogatható a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum, utóbbi az állandó kiállítások mellett Dürer kora kamarakiállítással várja az érdeklődőket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A multiplex mozik szerelmesei szintén e hétvégétől élvezhetik a mozgókép varázsát a Sugár Moziban, ahol számos 2020-as filmsikerrel (Sonic, Dolittle, Ragadozó madarak, Mint egy főnök) és korábbi nagy kedvenccel, s öt napon át 790 forintos jegyárral várják a nézőket. Június 26-án pedig megnyitnak a Kultik mozihálózat mozijai Ajkán, Csepelen, Kaposváron, Pécsett, Salgótarjánban, Sopronban, Szentesen és Vásárhelyen is.

Fotó: Pixabay

A színház és a színpadi produkciók híveire is számtalan előadás vár – júliustól. A Budapesti Nyári Fesztivál kínálatában egyaránt találunk vígjátékot (Valódi hamisítvány, Apa csak 1 van), szívmelengető történetet (Életrevalók), zenés különlegességeket (többek közt POPera – Mozart összes operái röviden, Rost Andrea és Piotr Beczala opera és operettest, Benkó Sándor emlékkoncert, Rákász Gergely orgonaest, Fellini filmkoncert) és gyerekdarabokat is, melyekre jövő kedden 15 százalékos kedvezménnyel kínálnak jegyeket.
A Szegedi Szabadtéri Játékok története során most először mindössze két produkció kap helyet a Dóm téren – július 24-én az Akárki, augusztus 15-én Ajándékkoncert lesz – melyek ingyenesen látogathatóak.

Fotó: Pixabay

Ugyanakkor az Újszegedi Színpadon két komédiára (Úrhatnám polgár, Legénybúcsú), egy operára (Agrippina) és egy mesebalett (Hófehérke és a hét törpe) két-két előadására lehet jegyet váltani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?