INSIDER

Így mondja meg a mobil, mikor jön a busz

Két szegedi tinédzser megelégelte, hogy nincs kinn a menetrend...
címkék:
  • Szerző: Ripost

Gyakorlott számítógépes fejlesztőket is lekörözött két magyar diák, akik olyasmit alkottak meg, ami a programozóknak eszébe sem jutott!

A történet egy szegedi buszmegállóban kezdődött, amikor a 15 éves Schütz Dávid a buszra várt. Menetrend nem volt kifüggesztve, okostelefonjáról épp letörölt minden alkalmazást. Így még az interneten sem tudta megnézni, meddig kell még várnia. Ekkor jutott eszébe, hogy készíthetne egy programot, ami megmondja neki a menetrendet. Dávid fellelkesedve 17 éves barátjával, Simonffy Lászlóval neki is látott a megvalósításnak. Mindössze öt nap alatt írták meg a mobiltelefonokra szóló programot, az ő szóhasználatukkal „chatbotot”.

A chatbot a számítógépes csevegés, vagyis a „chat” és a robot szó összeolvadásából jött létre. Olyan program, ami üzenetben válaszol a Facebook Messenger alkalmazásán keresztül a felhasználónak úgy, mintha egy igazi emberrel beszélgetne.

A „Szegedi Menetrend Bot” fantázianevű program minden szegedinek sokat segíthet! Villámgyorsan információhoz juthatnak az összes busz, villamos és trolibusz menetrendjéről. A legjobb az egészben, hogy nem kell hozzá letölteni semmilyen programot, egyszerűen el kell küldeni egy üzenetet a Messengeren a „Szegedi Menetrend Bot” nevű oldalnak, amelynek már csaknem 1500 kedvelője van.

Hogy hogyan kell használni a programot, és a további részletek a hétfői napilapban!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?