INSIDER

Így mentette meg a sérült rókát a buszvezető

Kacsák után róka életéért küzdöttek a fővárosban.
  • Szerző: Ripost

Sebesült róka feküdt az út szélén, erre figyelt fel az egyik hajnali 63-as járatú busz sofőrje a napokban. A fiatal állat balesetet szenvedett és teljesen átázott, így a buszsofőr az életét mentette meg a jószágnak azzal, hogy kiállt a forgalomból és megszárította az átfagyott állatot a buszon, míg a kihívott állatmentők a helyszínre értek. Egy budapesti rendelőben elvégezték a kis rókán a szükséges vizsgálatokat, és ha minden jól megy, akkor néhány hónap múlva szabadon engedik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A BKK Facebook-oldalán köszönte meg az Állatmentő Sereg munkatársainak és a buszvezetőnek a segítséget. Mint írják, az állatot a sofőr után Gyurinak nevezték el.

„A héten a második találkozónk a BKK – Budapesti Közlekedési Központtal. Ma konkrétan Ők keltettek. Ezért az ébresztőért rendkívül hálásak vagyunk! Gyuri állapota kritikus, de több orvos is küzd érte. Laboreredményei jók lettek, az ultrahang kimutatta, hogy nincs belső vérzése, a röntgen is negatív lett. Nagyon reméljük, hogy a komoly agyrázkódásból felépül és hamarosan a többiekkel játszhat! Ha a buszsofőr Gyuri nem melegíti fel az ázott, balesetes kis rókát akkor már nem is küzdhetnénk Érte! Ő lett a napunk Hőse!” – fogalmazott az Állatmentő Sereg közösségi oldalukon.

Kacsákat is megmentettek

Nem járt a metró az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között a napokban. Kiderült: egy kacsacsalád ment a vágányok közé, ezért a tűzoltók a mentés idejére áramtalanították a síneket.

És ezeket olvastad már?