INSIDER

Így lopnak biciklit a trükkös tolvajok

Pofátlan módon próbálnak kerékpárokat lopni újabban a tolvajok. A sajátos módszer most Nyíregyházán bukkant fel.
  • Szerző: Ripost

„Az egyik Korányi úti bevásárlóközpont kerékpártárolójában lelakatoltam a bicajomat munka után. Mikor a vásárlás végeztével levettem a lakatot, észrevettem, hogy egy másik, idegen lakat is volt a bicajomon. Visszatettem a sajátomat, majd bementem a vevőszolgálatra. A biztonsági őr kijött megnézte, ám nem tudott segíteni. Mivel kamera nincs, csak hümmögött – elevenítette fel a -nak a történteket Molnár Ilona. Az asszony szerint annyit tanácsoltak neki, hogy várja meg, míg visszamegy, aki rátette a lakatot vagy hívjon rendőrt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezt a biciklit akarták elvinni
Fotó: Ripost olvasói fotó

„Ahhoz messze vannak a biciklik, hogy véletlenül valaki más tegye rá az enyémre a lakatot” – folytatta Ilona, aki rendkívül ideges lett a történtek miatt. „Megfordult a fejemben, hogy a rendőrök vajon mennyire veszik ezt komolyan, vagy mit tudnak csinálni, ráadásul minden bizonnyal még nekem kellene bizonyítani, hogy enyém a bicikli. Ezért az egyszerűbb utat választottam, és visszamentem a boltba egy metszőollóért, és kiszabadítottam a kerékpáromat„ – mondta az asszony.

Ilona szerint semmilyen más magyarázat nem lehet erre az aljasságra, mint az, hogy aki rátette a másik lakatot, úgy gondolta, a tulajdonos majd elfelejti visszatenni a sajátját, és amint otthagyja néhány percre a kerékpárt, a tolvaj könnyedén leszedi a lakatot és ellophatja a biciklit.

„Nem a legolcsóbb lakatot tették rá, nem hiszem, hogy érne valakinek 2-3 ezer forintot ilyen vicc. Van, aki úgy tudja, a helyi kórháznál és az állomásnál is ezzel a módszerrel loptak kerékpárt, tehát nem egyedi esetről van szó. Sokan megköszönték, hogy felhívtam a figyelmüket a trükkre egy Facebook-os csoportban” - mondta Ilona, akinek az idegesség ellenére szerencsére beugrott, hogy mit kell tennie.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?