INSIDER

Így lehetne megakadályozni, hogy ne legyenek eldobálva az italos palackok és dobozok

Online párbeszédet indított Magyarország Kormánya a környezetünk védelméről, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyekben. Az egyik kérdés azzal kapcsolatos, támogatják-e a műanyag, fém és üveg italos dobozok visszaváltását. Erről kérdezte meg a Ripost7 is az emberek véleményét.
  • Szerző: Ripost

Online párbeszédet indított Magyarország kormánya, környezetünk védelméről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Most mindenki elmondhatja, mit gondol a környezetvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az illegális hulladéklerakatok felszámolásáról, a megújuló energia népszerűsítéséről, vagy a zöldenergia közlekedésben való használatáról.

A 7 arról kérdezte az embereket, hogy szívesen visszaváltanák-e a palackokat, üvegeket és dobozokat, ha azok betétdíjasak lennének. Kérdésünket Budapest egy forgalmas szelektív hulladékgyűjtőjénél tettük fel és arra jutottunk, hogy a többség szívesen venné, ha több volna a visszaváltható, betétdíjas műanyag palack, fémdoboz vagy üveg, és szívesen vissza is vinnék azért, hogy azokat újrahasznosítsák.

Fotó: Loffler Péter

Kovács Szilvia: Amit lehet, most is visszaváltok, amit nem lehet, azt a szelektív gyűjtőbe hozom.

Fotó: Ripost

Tóth Mónika: Jó volna újra több visszaváltható üveget látni! Én a műanyag palackokat most is abba a kukába dobom, ahová való. Ha fizetnének érte, akkor persze visszaváltanám.

Fotó: Ripost

Margó: Fontos a környezetvédelem, ezért mindenképpen visszavinném a boltba a betétdíjas csomagolásokat és aki visszaviszi, az mind helyesen teszi!

Fotó: Ripost

Zsolt: Mi is próbálunk mindent megtenni a környezetünk védelméért. Gyakran járok például biciklivel. Szörnyen illúzióromboló és káros, amikor pet-palackok, fémdobozok hevernek szétdobálva az utcán vagy a zöldterületeken. Mi visszaváltjuk, amit lehet és amit nem, azt szelektíven gyűjtve, kimosva gyűjtjük és a megfelelő szeméttárolóba tesszük.

Fotó: Ripost

Mária: Én egyedül élek, nem is tehetem meg, hogy pazarolok! Mondjuk, nem nagyon vásárolok olyasmit, ami fémdobozban vagy pet-palackban van. Amíg lehetett, régen visszavittem az üvegeket és ha betétdíjas lenne, most is ezt tenném. Szerintem annak kellene lennie, és akkor nem kerülne a szemétbe.

Fotó: Ripost

Attila: Manapság,, aki normálisan gondolkodik, az erre is odafigyel a mindennapokban. Én próbálom szelektálni a hulladékot, persze, hogy visszavinném a betétdíjasat! De attól tartok, ezt nem fogják újra bevezetni.

Fotó: Ripost

Károly: A házunkban van szelektív hulladékgyűjtő edény, most oda tesszük, ami bele való. Zokszó nélkül visszavinnénk a betétdíjas palackokat. Amit lehet, most is visszavált a feleségem.

Fotó: Ripost

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?