INSIDER

Így kapják el a kamuzókat a rendőrök a kijárási tilalom alatt – helyszíni riport

A Metropol munkatársa végigkövethette a zsaruk munkájának minden pillanatát az éjszakai járőrözés alatt.
  • Szerző: Ripost

Este 8 után rendőrök járják a várost, hogy betartassák a kijárási tilalmat. Most a Metropol meghallgathatta a Közrendvédelmi Főosztály esti eligazítását – itt derül ki, melyik rendőr, melyik területre megy ki, és melyek azok a szabályok, amelyek betartására különösen figyelnek. Ezután el is kísérték a zsarukat egy esti ellenőrzésre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Metropol

A rendőrök minden éjjel ellenőrzik az utcán, betartják-e a kijárási korlátozást. Este 8 és hajnal 5 között továbbra is csak azok lehetnek kinn, akik a kormányrendeletben felsorolt kivételekbe tartoznak, például van érvényes munkáltatói igazolása vagy kutyát sétáltat. Nem érdemes a taxikba bújva trükközni, ugyanis az utasokat ott is ellenőrizhetik. Többek közt ez derült ki a Közrendvédelmi Főosztály esti eligazításán, amelyen a Metropol is részt vett.

Itt tudták meg, az egyenruhásoknak különösen figyelniük kell arra, hogy az éjszakai korlátozás alatt az utcán tartózkodók nem kamu igazolásokat használnak.

Egy hét, 3 ezer szabályszegő

Az elmúlt héten összesen 3061 személy ellen kellett intézkednie a hatóságoknak a kijárási korlátozások megszegése miatt. Még mindig sokan nem tartják be a szabályokat. A legtöbben általában hétvégén vannak az utcán este 8 után. A múlt hétvégén ez a szám 1471 volt. November eleje, a kijárási korlátozások óta összesen csaknem 30 ezer ilyen szabálysértés történt.

Hamis papírral próbálkozott a határnál

A rendőrök még tavaly ősszel állítottak elő egy zalaegerszegi gépjárművezetőt, aki a rábafüzesi határátkelőhelynél hamis munkáltatói igazolást adott át az igazoltatáskor. A nyomozók a 27 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták és hamis magánokirat felhasználása megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A Metropol szerdai számából azt is megtudhatod, milyen az érvényes munkáltatói igazolás, és azon, miknek kell szerepelnie.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?