INSIDER

Nyilatkozat a tanárverő videóról: Ezt nem szabad tovább eltűrni!

Döbbenetes videó kezdett el terjedni a neten. A felvétel egy magyarországi iskolában készült, amint menet közben kiderült egy nagykátai szakiskolában.. Az üggyel kapcsolatban megszólalt a térség országgyűlési képviselője is. „Elfogadhatatlan és felháborító, ami a nagykátai iskolában történt!”
  • Szerző: Ripost

Megrázó képsorokat rögzített egy diák az egyik magyarországi intézményben, amint később kiderült egy nagykátai szakközépiskolában. Döbbenetes, hogyan beszélnek a tanárral a tizenéves diákok, akik egymást is hergelték.

A videó a Facebookon kezdett terjedni, a kommentekből derült ki először, hogy az eset Nagykátán történt. A felvételen ocsmány kifejezések hangzanak el, szinte sportot csinálnak a diákok a pedagógus gyalázásából.

„Kapd be a f*om, megb*lak, kirúgom a szemét” – csak hogy néhány sértést idézzünk.

A tanár végül kiküldi a rendbontókat a teremből. A diák azonban még ezek után is fenyegetőzik, majd meg akarja ütni a nyugalmát mindvégig megőrző tanárt.

A térség fideszes országgyűlési képviselője Czerván György vasárnap Tápiószentmártonban ezt mondta az MTI-nek:

Elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja a nagykátai iskolában történt tanárbántalmazást, ezért arra kérte a minisztériumot és a kormányt, vizsgálják meg, mit lehet tenni az ilyen jelenségekkel szemben.

Czerván György a Pest megyei településen pénteken történtekről felidézte, hogy a Nagykátai Ipari Szakközépiskolában egy diák több osztálytársa bátorítására és szeme láttára a tanórán erőszakosan provokálta és fizikailag is fenyegette az egyik tanárt.

„Az ilyen viselkedésre nincsen mentsége sem a diáknak, sem a szülőnek, függetlenül attól, hogy ki milyen szociális körülmények között él” – fogalmazott a fideszes politikus.

És ezeket olvastad már?