INSIDER

Így befolyásolja a választásokat a Soros-hálózat

Az Avaz Soros György legfontosabb választási fegyvere.
  • Szerző: K. G.

Diáktüntetést tartanak világszerte május 24-én, pénteken, így Budapesten is. Az úgynevezett „globális klímasztrájkra” Magyarországon is mozgósítják a fiatalokat.

Na, de mi köze ennek az egésznek a vasárnapi EP-választáshoz? Mutatjuk.

Első ránézésre frankó kis programnak néz ki a péntekre tervezett Globális Klímasztrájk nevű esemény, aminek azonban az égvilágon semmi köze nincs a klímához, ha valaki jobban megnézi az egészet – véli a Magyar Nemzet, a lap ugyanis kiderítette, hogy a tüntetés mögött a világ egyik legnagyobb és legerősebb politikai aktivistahálózata, a balliberális Avaaz áll. Ennek a szervezetnek világszerte 2 millió támogatója van, és Magyarországon is 62 ezres a tagságuk.

Hogy a Nemzetnek némileg igaza lehet, arra ráerősít a megmozdulás szlogenje is, miszerint:

Õk tüntetnek. Mi szavazunk.

A lap úgy tudja, a „diáksztrájk” valódi célja az EP-választások eredményének befolyásolása. Pontosabban az, hogy sikerüljön megakadályozni a jobboldali pártok megerősödését az Unióban.

Ezt támaszthatja alá az is, hogy az Avaaz szerkesztői szerint nagy a veszélye a keresztény és nemzeti pártok (ők ezt szélsőjobbnak nevezik) előretörésének Európában, ami ellen mindent el kell követni. A budapesti tüntetés Facebook-eseményében is felhívják a figyelmet arra, hogy vasárnap Európai Parlamenti választások lesznek.

Két Európa: Brutális mozgósítás a jobboldal ellen

A Magyar Nemzet úgy tudja, az Avaaz durva mozgósításba és adománygyűjtésbe kezdett. A kampányukkal saját bevallásuk szerint azt akarják elérni, hogy többen szavazzanak a balliberális pártokra, mert különben "veszélybe kerül minden, amiért eddig kiálltunk, és hazaküldhetik a migránsokat”.

A globális szervezet mindenki előtt megnyitná a kontinens kapuit, és ezt különösebben nem is titkolják. Az AVAAZ egyik programigazgatója, Luis Morago korábban ugyanis azt mondta: „háború dúl két Európa között”. Szerinte az egyik oldalon a szolidaritás és a sokféleség, a multikulti hívei állnak; a másikon pedig a szégyenletes Magyarország és mindazok, akik megálljt akarnak parancsolni az ellenőrizetlen migrációnak.

Megmondják a Facebooknak, kit hallgattassanak el

Az Avaaz mindeközben folyamatosan nyomást gyakorol a Facebookra is, hogy a techóriás az „álhírek” elleni küzdelemben fordítson nagyobb figyelmet az olyan „független tényellenőrök” véleményére, mint amilyenek ők...

Az eredmény: csak Itáliában 23, összesen két és fél millió felhasználót elérő Facebook-oldalt és -csoportot töröltettek az elmúlt hetekben, valamennyi az avaazosok által szélsőjobboldalinak bélyegzett kormánypártokat támogatta. Ezzel a kampány hajrájában komoly, akár mandátumokban mérhető hátrányt okozhattak nekik.

De ugyanezzel az eszközzel sikerült beavatkozniuk Spanyolországban is, ahol az országgyűlési választások előtt 17, összességében 1,4 millió választót elérő oldalt kapcsoltak le miattuk, és nem kizárt, hogy szintén közük van a magyar Mediaworks lapkiadó vállalat hirdetési fiókjainak múlt heti letiltásához, mivel az egyik jelentésükben azt írják, május elejéig összesen nyolcvan „álhírgyárat” azonosítottak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A zserbó, amivel a nagyit is lepipálod
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?