INSIDER

Így bánnak a sólyi gyerekgyilkossal a börtönben: nincsenek könnyű napjai

Nincsen jól, mostanra teljesen összeomlott a 16 éves gyilkos. Ferenc egy 8 éves kislányt ölt meg Sólyon, a napokban értette meg tettének súlyát...
  • Szerző: Ripost

Most szembesült azzal, hogy mit is követett el, annak súlyát pedig jelenleg csak pszichológus segítségével képes elviselni. A hajmáskéri kamaszt egyszemélyes cellában őrzik, minden pillanatát kamerák figyelik a nap 24 órájában, mert így azonnal észreveszik az őrök, ha megpróbálna kárt tenni magában.

A magánzárkára Ferenc biztonsága miatt van szükség, hiszen így a tette miatt indulatos rabtársaknak esélyük sincs arra, hogy bántsák őt.

Ferenc két hete van letartóztatásban, miután elismerte, hogy megölte a 8 éves Adriennt. Õ hirtelen feltörő indulatra hivatkozik, állítólag a kislány nem azt akarta játszani, amit ő, ám az sem kizárt, hogy az elkövetőnek szexuális indítéka volt. Utóbbit még vizsgálja a rendőrség.

Feri anyja mesélte egyik ismerősének, hogy a fia egyre rosszabbul viseli a bezártságot – árulta el a Blikknek Ferenc egyik ismerőse. – Amikor csak pár napja volt bent, úgy tűnt, fel sem fogja, mi történik vele. Aztán eljutott a tudatáig, hogy hosszú évekig egy cella lesz az otthona. Egy ideig azt hitte, ez is olyan lesz, mint a többi zűrös ügye, jól megdorgálják, aztán az élet megy tovább – folytatta a férfi. –

Amikor kitisztult, megpróbált bocsánatot kérni. Erre esélye sincs, így életében először szembe kell néznie a sosem múló bűntudattal.

Az összes büntetés-végrehajtási intézetben állandó orvosi felügyelet van, amelybe beletartozik többek között a pszichológus is. Amennyiben a rab viselkedése minimálisan is indokolja, például labilissá válik, túlságosan magába fordul, vagy éppen feltűnően szótlan lesz, azonnal ellátásban részesül.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?