INSIDER

Igazat mondott a magyar munkavállaló, Brüsszel nyomására kirúgták

Tanúskodott egy perben, igazat mondott - brüsszeli nyomásra egy hét múlva távoznia kellett a Bridgestone-ból a magyar középvezetőnek.
  • Szerző: Ripost

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. egyik dolgozója 2017. április 19-én tanúskodott az Inter Lingua Kft. perében a Tatabányai Járásbíróságon, és igazat mondott.

2017. április 27-én, több év munkaviszony után a Bridgestone brüsszeli központja beadatta vele felmondását. Azonnali hatállyal távozott a Bridgestone-ból.

Az Inter Lingua Kft. közleményben tudatta, kiállnak a kollégáikért, barátaikért, szerződéses partnereikért, és felháborítónak tartják, hogy folyamatban lévő peres ügyek miatt munkaviszonyok szűnjenek meg.

"Felszólítjuk a Bridgestone-t, hogy állítsa helyre a törvényes állapotot és ne érje retorzió azon kollégákat, akik emberszámba veszik a beszállítókat" - írta a vállalat.

Mint ismert, késedelmi kamatot követel az egyik alvállalkozó a Bridgestone magyarországi üzemétől, mert a vállalat rendszeresen késve fizet; a követelés végrehajthatóvá vált és hamarosan inkasszó kerül a Bridgestone számláira.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?