INSIDER

Teljesen megbolondul az időjárás: Durva, mi vár ránk

Szerdán nyugatra megérkezik a hidegfront, keleten azonban folytatódik a rekkenő hőség.
  • Szerző: szbd

Szerdán kezdetben nyugaton, északnyugaton, délután pedig a középső országrészben és északon készülhetünk szórványos záporokra, zivatarokra. Helyenként felhőszakadással, jégesővel és viharos széllel kísért heves zivatar is előfordulhat. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délies szél. Hajnalban 17-25, délután 27-41 fok között alakul a hőmérsékelt. Nyugaton lesz a leghidegebb, délkeleten a legmelegebb a levegő – írja az idokep.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Csütörtökön sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Szórványos záporok, zivatarok napközben a Tiszántúlon, helyenként északon alakulhatnak ki. Több helyen élénk, néhol erős lehet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 15-23 fok várható, délután pedig 27-34 fokot mérhetünk.

Teljesen megbolondul az időjárás

Teljesen megbolondul az időjárás (Fotó: idokep.hu)

Pénteken a megnövekvő fátyol és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. Többfelé, legkisebb eséllyel az északnyugati tájakon számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az északira, északkeletire forduló szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A délutáni maximumok 26-32 fok között várható.

Szombaton ismét többfelé van kilátás záporokra, zivatarokra. A Dunántúlon kiadósabb csapadék is hullhat. Az északkeleti szél többfelé élénk, nyugaton erős lehet. Napközben 25-32 fok valószínű.

A frontérzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki.

Az időseknél és a szívbetegeknél keringési problémák, rosszullét léphet fel.

Nagy lesz az infarktus kialakulásának kockázata.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?