INSIDER

Ha a mai napot túléljük, akkor holnaptól jelentős változásra számíthatunk

Különös, hogy enyhülésnek nevezhetjük, ha 33 fokra csökken a várható legmagasabb hőmérséklet, de tulajdonképpen valóban érezhető lesz majd a különbség.
  • Szerző: Buster

Csütörtökön marad a napos, alapvetően száraz idő, egy-egy zápor, zivatar északnyugaton, nyugaton fordulhat elő délután. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, északnyugaton erős, viharos lökések kísérhetik. Tetőzik a hőség. Hajnalban 17-24 fok várható, délután pedig 33-39 fokig melegszik a levegő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kánikula

Már csak egyetlen napot kell kibírnunk...Fotó: Shutterstock

Pénteken hidegfront érkezik, emiatt napközben egyre több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra. Heves viharok alakulhatnak ki felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel. A légmozgás zivataroktól függetlenül többfelé lehet élénk, erős. A csúcshőmérséklet 29-37 fok között alakul, nyugaton és zivatarok környezetében enyhülhet a hőség.

Viharokkal jön az enyhülés

Viharokkal jön az enyhülés pénteken... Fotó: 123rf

Szombaton főleg a keleti, délkeleti országrészben alakulhatnak ki elszórt záporok, zivatarok, másutt túlnyomóan napos idő várható. A Dunántúlon feltámad az északi, északnyugati szél. Délután 27-33 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a rövid napos időszakok mellett többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása, amelyeket felhőszakadás, jégeső és erős, viharos szél kísérhet. A maximumok 27-33 fok között alakulnak, de zivatarokat követően több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

idokep.hu

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?