INSIDER

Harmadfokú riasztást adtak ki, itt lehet a legnagyobb felhőszakadás

Kiadták a viharos időjárás miatt a riasztást az országra. Keleten orkán erejű szélre is lehet számítani a délutáni órákban.
  • Szerző: Ripost

Kiadták a harmadfokú riasztást, úgy tűnik, csütörtökön sem lesz kegyes az időjárás! Nyugat, északnyugat felől zivatarokra kell számítani, amelyek napközben kelet, északkelet felé terjednek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az időjárás ma sem kegyelmez

Az időjárás ma sem kegyelmez /Képünk illusztráció!
Fotó: Pixabay

A zivatarokhoz általában nagy mennyiségű csapadék, illetve erős vagy viharos széllökés, helyenként jégeső társulhat. Elsősorban az ország keleti, délkeleti részén a déli, késő délutáni órákban heves zivatarok létrejöttére is van esély, ezeket a felhőszakadás mellett károkozó szélroham és nagyobb méretű jég is kísérheti.

Forrás: met.hu

A délkeleti megyékben és az Alföld északi részein akár ezt meghaladó erősségű károkozó szélroham is előfordulhat. A legrosszabb forgatókönyv szerint ezeken a területeken nem kizárt a 100 km/h-t meghaladó szélroham sem az egyéb már felsorolt kísérőjelenségek mellett, így ezekre a területekre a piros riasztás is indokolt lehet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?