INSIDER

Elindult a visszaszámlálás: ekkor csap le ránk az enyhülést hozó vihar

Hamarosan enyhül a forróság, már nem kell sokat várni rá.
  • Szerző: Ripost

Ma napos idő várható, de délután a Dunántúlon már több fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen, de holnap érkezik a vihar. A nyugati határszélen este kis eséllyel kialakulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél nagy területen megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között alakul. Késő este a hőmérséklet 23 és 29 fok között várható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Enhyülést hozó vihar

Figyelmeztető előrejelzés hőség miatt / Fotó: met.hu

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, emellett általában többórás napsütés várható. Délelőttig kevés, majd több helyen előfordul záporeső, zivatar, helyenként heves zivatar is valószínű. A déli, délkeleti szél a déli óráktól északira, északnyugatira fordul, és nagyobb területen megerősödik. Érkezik a vihar. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A maximum-hőmérséklet 28 és 36 fok között alakul.

A heves zivatarokat 90 km/h fölötti széllökés, 2-3 cm-t meghaladó jég és felhőszakadás kísérheti – írja a met.hu.

Szombaton az ország északnyugati felén, harmadán szinte zavartalan, másutt többórás napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel. Főként az ország délkeleti, keleti felén, harmadán fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 14, 21 fokról délutánra 27 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?