INSIDER

Hullámvasútra került az időjárás, ez lehet a dolog vége

A bolondját járatja velünk az időjárás, mintha nem is novembert, hanem áprilist írnánk. A mai 11 fokos csúcshőmérséklet után csütörtökön már 20 fok lesz, de azután ismét fagyoskodhatunk.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ember legyen a talpán, aki követni tudja ezt a rendkívül gyorsan változó időjárást. Egyik nap még kapargathatjuk reggelente a kocsi szélvédőjéről a jeget, a másik nap meg egy szál ingben rohangálunk a 20 fokos melegben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem kétséges, az időjárás mostanában egy szédítő hullámvasútra hasonlít.

időjárás

Fotó: Máté Krisztián / Ripost

Ma még csöndes eső és borongós idő várható, a maximumok sem emelkednek nagyon 11 fok fölé, ám szerdán már jóval kevesebb helyen várható eső és 15 fokban is reménykedhetünk. Csütörtökön azután újra elered az eső, de már a 20 fokot is meghaladhatja a csúcshőmérséklet – derül ki a koponyeg.hu előrejelzéséből.

Pénteken aztán szédítő tempóban kezd újra zuhanni ez a hullámvasút, hiszen ezen a napon már csak 13 fok közelébe kúszik fel a hőmérő higanyszála és a napot se nagyon fogjuk látni.

A Dávid-naptár, a nyíregyházi mérnök számításai egyébként előre jelezték, hogy november elején hirtelen lehűl és csapadékosra változik az idő.

Fotó: MTI

A Dávid-naptár szerint a hét végére a csapadékos időt szárazabb váltja fel, és a hónap további részére inkább a köd lesz jellemző. November közepére visszatér az enyhébb idő, lesz még néhány szép őszi nap, de a hónap végén beköszönt a tél, kemény fagyokkal, sőt már havazás is várható.

Más portálok előrejelzései szerint is november végére már annyira bekeményít majd az időjárás, hogy napközben is alig pár fokkal haladjuk meg a fagypontot.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?