INSIDER

Hőség és felhőszakadás: mutatjuk, hol csap le a vihar az országban

Első és másodfokú figyelmeztetés is érvényes lesz az ország egyes részein.
  • Szerző: Ripost

Szerdán leginkább az ország nyugati tájait fogja érinteni a rendkívüli időjárás. Kilenc megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Baranya, Somogy, Tolna megyékben egyaránt várható hőség, felhőszakadás és zivatarok is. Még Bács-Kiskun és Csongrád megyében csak a hőségre kell felkészülniük a lakosoknak.

Ezzel ellentétben Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyékben heves zivatarok és felhőszakadás fog uralkodni.

Fotó: OMSZ

Szerdán gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, csak délután, este a Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Csütörtökön erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Hajnaltól főként az északi megyékben elszórtan, napközben már másutt is több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul, délen lesz a melegebb.

Pénteken közepesen vagy erősen felhős idő valószínű jellemzően rövidebb napos időszakokkal. Többfelé kell záporra, zivatarra számítani. Az északi szél megélénkül, sőt helyenként meg is erősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 30 fok között alakul, de az Alpokalján ennél néhány fokkal hűvösebb lesz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?