INSIDER

Hős magyar kamionos szállít gyógyszert Angliába

Hiába van veszélyeztetett korban, meg se fordult a fejében, hogy viszautasítsa a brit fuvart.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Vannak még hétköznapi hősök! Például az a magyar kamionsofőr, aki annak ellenére vállalt egy angliai utat, hogy ő maga a koronavírus által veszélyeztetett korosztályba tartozik. Kovács Tibor 64 éves, de nem fél.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Főnökei minden sofőrüknek felajánlották: nyugodtan dönthetnek úgy, hogy nem vállalják az utat, semmiféle negatív következménye nem lesz.

Tibor azonban vállalta. Fontos szállítmánya van: életmentő gyógyszereket visz a szigetországba. Természetesen vigyáz magára, a higiéniai szabályokat a legszigorúbban betartja. Útja során Csehországban két helyre, Németországban egy helyre, Hollandiában két helyre, végül pedig Angliában is két helyre kell gyógyszert szállítania.

„Félelem nincs bennem, de bevallom, tartok tőle, hogy elkaphatom a koronavírust” – jelentette ki a Blikknek Tibor. – „Remélem, ha mindent úgy csinálok, ahogy elő van írva, nem lesz baj.”

A szabályok most nagyon szigorúak nálunk, gyakorlatilag úgy van megszervezve a munka, hogy ne is érintkezzem más emberrel.

„Amikor beállok a depóba, ahol feltöltik a kamiont, nem szabad kiszállnom, és a célállomásokon is ugyanez a helyzet. Ahol megállok pihenni, most ott sincs haverkodás a többiekkel. Ki sem szállok a fülkémből. Enni annyit viszek, amennyire szükségem van, este pedig a trécselést filmnézésre váltom fel. Szájmaszk, kesztyű és fertőtlenítő van nálam, utóbbit nagy mennyiségben használom is majd” – mondta el az évtizedek óta kamionosként dolgozó férfi. – „Három helyen várják azokat a szívgyógyszereket és vérnyomáscsökkentőket, amiket viszek. Ami egy picit zavar, hogy teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor érek oda, van, ahol harminc órát kell várakozniuk a kamionoknak a határon”

Útvonalak szállítóknak

A Magyarországot átszelő, szomszédos országokba irányuló szállításokhoz áruforgalmi folyosót jelöltek ki. Ez azt jelenti, hogy miután a kamion belép az országba, csak kijelölt útvonalon haladhat, megadott benzinkútnál tankolhat, majd a szintén kijelölt határállomáson hagyhatja el Magyarország területét.

címkék:
És ezeket olvastad már?