INSIDER

Horrorbalesetet szenvedett a magyar artista: a nézők előtt zuhant a mélybe

A fiatal lány érdekében az összes magyar cirkuszi dolgozó összefogott, Lili már Magyarországon várja a műtétet.
  • Szerző: Ripost

Lili, a magyar artistalány a nézők szeme láttára csapódott a porond padlójára Boszniában, miután megcsúszott a lába a lengőtrapézon. Csoda, hogy élve megúszta, de a hármas csigolyája eltört. Hazahozták, itthon műtik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megfagyott a levegő múlt csütörtökön abban a bosnyák cirkuszban, ahol a varázslatos előadást vérfagyasztó baleset vágta ketté: a társulat egyik magyar tagja, a 20 éves Picard Lili ugyanis a légi mutatványa közben megcsúszott, és tehetetlenül a mélybe zuhant. Lili közösségi összefogásnak köszönheti, hogy már Magyarországon várja, hogy megoperálják. A családja mellett az artistatársadalom is mellette áll, kollégái várják, hogy vért adhassanak neki.

Lili éppen egy lengőgyakorlatot adott elő, amikor egy apró csúszás miatt egyensúlyát vesztette. „Megcsúszott a lába a lengőtrapézon, és lezuhant, körülbelül öt-hat mé­tert esett” – kezdte a Borsnak a lány aggódó édesanyja, Picard Tünde.

„Az igazgatóság azonnal a helyi kórházba vitte. Kiderült, hogy a hármas csigolyája eltört, de nem műthették meg ott” – mondta az anya.

Lili keresztapja, Picard Endre a porondról nézte végig unokahúga zuhanását, ő következett ugyanis Lili után a bohócszámával. Az aggódó családtag azonnal futott a trapéz alá.

„A fiam az elsők között rohant oda, hogy elkapja az unokámat. Ezek után azonban négy bohócszámot is végig kellett csinálnia, mosolyognia, nevettetnie kellett, miközben az unokahúgát elvitték és nem tudott róla semmit. Ez a szakma sajnos ilyen, a show-nak mennie kell tovább. Természetesen ahogyan vége lett a számnak, mindent maga mögött hagyva már rohant is utána a kórházba” – vette át a szót Lili nagypapája, idősebb Picard Endre.

A Picard család 250 éves cirkuszi múltra tekint vissza, a nagyszülők, Endre és Sarolta 50 évig dolgoztak artistaként, Lili keresztapja, Endre pedig unokahúgával egy társulatban lép fel bohócszámaival. Lili mondhatni a trapézra született.

A család igyekszik lelkileg erőt adni Lilinek, aki mindenáron folytatni szeretné imádott szakmáját. Az artista- és a cirkuszostársadalom egy emberként Liliék mögött áll, azonnal felajánlották, hogy vért adnak a műtét előtt.

A mentő szombat éjjel megérkezett Lilihez, tegnap hajnalban pedig már a kecskeméti kórházban vizsgálták. Tünde lánya mellett utazhatott a sürgősségi kocsiban, míg a mentősök egész úton sasszemmel figyelték a vákuumágyon rögzített artista minden rezdülését.

És ezeket olvastad már?