INSIDER

Horrorbaleset a Balatonnál: felnyársalta a kerítés a fiatal lányt

Az orvostanhallgató lány maga hívta ki a mentőket.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nem sikerült jól az idei balatoni nyaralás egy fiatal pécsi lány számára. A 21 éves orvostanhallgató, sebésznek készülő Gréta a barátaival együtt vett ki egy szállást Balatonföldváron. Pár nap után azonban a baráti társaság nyaralását egy szörnyű baleset bolygatta fel.

Gréta kedden este egyedül ment haza a Balaton partjáról, úgy kilenc óra magasságában. Az apartmanba viszont nem tudott bejutni, mivel a kapu zárva volt. Barátait sem érte el, így megpróbálkozott bemászni a kerítés melletti betonoszlopon keresztül. Igen ám, de a rajta lévő betonfedélen megcsúszott, és a szomszéd telek hegyes vaskerítésére esett, amely szó szerint felnyársalta a combját.

"Mi már készültünk lefeküdni, de hallottuk, hogy valami zaj van odakint – mondták az apartman tulajdonosai a Borsnak. – Szörnyű látvány volt, hiszen a fiatal kislány ott támaszkodott, csüngve a kerítésen. A combja felső részét szúrta át a szomszéd kerítése, amely kis túlzással pengeélesre van kihegyezve, teljesen feleslegesen. A barátai és a bámészkodók már ott voltak. Kérdeztük, hogy hívták-e már a mentőket, de mondták, hogy maga Gréta értesítette a hatóságokat, és szakszerű tájékoztatást adott az állapotáról" – emlékeznek vissza.

A lány részletesen elmondott mindent a mentőknek, akik percek alatt a helyszínre értek, ahogy a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is. Szerencsére a kerítés hegye nem ért artériát, így Gréta nem volt életveszélyben. Mivel a lány nem tudta sokáig tartani magát a kerítésen, két téglát raktak a lába alá, hogy megkönnyítsék a helyzetét.

"Egészen elképesztő bátorsággal viselte a súlyos sérülést, egy könnycseppet sem ejtett. A tűzoltók végül úgy döntöttek, hogy rögzítik a sérült lábát a kerítéshez, majd azt a szakaszt, amely átszúrta, körbe levágták az illesztéseknél" – tette hozzá az egyik tulaj, aki igyekezett a bámészkodókat elhessegetni.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?