INSIDER

Horror Biatorbágyon: az anya szerint nem fia gyilkolta meg a saját húgát

Egycsapásra tönkrement Sz. Gabriella élete, tavaly nyáron egyszerre veszítette el mindkét gyermekét. János a drog elvonásától őrjöngve ölte meg a húgát, kis híján pedig az anyjával is végzett.
  • Szerző: Ripost

Elegáns ruhában, kéz-, és lábbilincsben vezették elő a börtönből tegnap azt a fiatalembert, aki a vád szerint tavaly júniusban a drogelvonási tünetei miatt brutálisan kivégezte 18 esztendős húgát Biatorbágyon. A Budapest Környéki Törvényszéken Sz. János édesanyja könnyezve ülte végig az előkészítő ülést. Teljeskörű beismerés esetén az ügyészség 18 és fél év fegyházat ajánlott a férfinak, de ő ebbe nem ment bele.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

„Mentálisan zavart állapotban voltam, a tettem súlyát nem tudtam felmérni. Még én sem tudom, hogy valójában mit tettem„ – mondta a most 22 éves férfi. A gyilkosság tényét elismeri, de nem nagyon emlékszik semmire. Az elvonási tünetekkel magyarázza a történteket.

Sz. János tavaly június 16-án keveredett vitába a húgával. Dulakodni kezdtek, a 18 éves lányt ájulásig fojtotta, majd a testét a fürdőbe vonszolta. Veronika ekkor még élt, de a vádirat szerint János egy 31 centis késsel torkon szúrta.

Fotó: Bors

„Egyedüli kapcsolattartója vagyok a fiamnak. A körülmények ismeretében már megváltozott a véleményem: kiállok mellette, mert nem hiszem, hogy ő tette. Bízok az ártatlanságában” – ezt mondta a Borsnak a tegnapi tárgyalás után K. Gabriella, aki egyelőre nem bocsátkozott részletekbe, mondván, elképzelhető, hogy ő is veszélyben van.

„A két gyermekem volt a mindenem, nekem már senkim nem maradt a világon. Elhiszem, hogy Jánosnak voltak rossz időszakai, de azt nem tudom elképzelni, hogy a magatehetetlen húgát nyakon szúrja„ – tette hozzá a megtört édesanya.

Sz. János az édesanyját is fojtogatta, miután hazatért, de Gabriellának erre is megvan a magyarázata.

„Sokkos állapotában nem érzékelte, hogy mennyire fog. Ő csak meg akart attól kímélni, hogy meglássam, amit látnom kellett...” – sírta el magát a nő.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?